Fábián László: Abszolút elégedettek lehetünk, ragyogó teljesítményt nyújtottak a sportolóink a párizsi olimpián

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 19:22
Fotó: Török Attila
A Nemzeti Sportrádió Hazafutás című műsorában Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára volt Balogh Balázs vendége. Az interjúban szó esik a magyar csapat párizsi szerepléséről, a Szajna vízminőségéről, a szervezésről, valamint az öttusa új lebonyolításáról is.

 

A magyar küldöttség párizsi olimpiai szerepléséről:

„Abszolút elégedettek lehetünk, ragyogó teljesítményt nyújtottak a sportolóink. Az álmaink akkor váltak volna valóra, ha a rengeteg negyedik, hatodik, nyolcadik hely, ezüstérem aranyéremmé, dobogós helyezéssé válik. Akkor szuperlatívuszokban beszélhetnénk, de ez az eredmény is fantasztikus.”

A versenyről a Szajnán:

„Fantasztikus ötlet volt. Ismerni kell a Szajnát, sokkal kisebb folyó a Dunánál, ahol nem lehetne hasonló versenyeket megrendezni a sodrás, a szélessége, meg egyebek miatt. A Szajna jól belátható helyszín. A víz minősége viszont komoly kivetnivalót hagy maga után, ezt talán nem mérték fel a szervezők. Becsületükre legyen mondva, próbálták olyan napokra vinni a triatlon- és a nyílt vízi úszóversenyeket, amikor talán kisebb a szennyezettség. Ez csak többé-kevésbé sikerült.”

Az öttusaversenyekről:

„Nagyszerű csattanó volt, Gulyás Michelle aranyérme nagyon kellett a végére. A férfiaknál a világbajnoki cím védője és dobogósa végezhetett volna előrébb, de ez egy olimpia. Itt nincs szó arról, hogy a világbajnok biztosan a dobogón végez az ötkarikás játékokon. Valószínűleg a fiúk (Bőhm Csaba és Szép Balázs) jobb eredményre számítottak, de nekik sincs szégyellni valójuk, nagyszerűen végigküzdötték a napot.”

Az öttusa átalakulásáról, arról, hogy a lovaglás kikerült az öt szám közül:

„Ezzel a döntéssel kicsit kitépték az öttusa lelkét. Helyette az akadálypályás verseny szintén látványos, lehet, hogy a fiataloknak tetszik is, de nekünk, akik ezt a sportágat csak a lovaglással tudtuk elképzelni, nehéz megszokni. Majd az idő eldönti, hogy jó volt-e vagy sem. Az utánpótláskorúak már két éve így versenyeznek az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon. Jövőre már a teljes mezőny így vetélkedik majd. Nagyon remélem, hogy Magyarország az új összetételű öttusában, legeredményesebb nemzetként, szintén jól szerepel majd az olimpián.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik