Brazília nagyot játszott, Japán búcsúzik a férfi kosártornán

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.08.02. 12:51
A brazilok kiejtették Japánt (Fotó: Getty Images)
A párizsi olimpián a férfi kosárlabda torna B-csoportjában Brazília 102–84-re győzte le Japánt, így az ázsiaiak kiestek a csoportkörben.

A két gárda számára nem volt kérdés, hogy a továbbjutásért lépnek pályára, hiszen a mind a két csapat nyeretlen volt az első két találkozóján, így ennek a mérkőzésnek a vesztese már búcsúzhatott is a játékoktól. 

Az előző mérkőzést figyelembe véve a japánok meglepően gyengén kezdtek, míg a braziloknál szinte minden összejött, az első negyed végére már két számjegyű ponttal és 30 fölé jutottak. A folytatás azonban már sokkal kiegyenlítettebb volt, kissé normalizálódott a brazilok hihetetlen teljesítménye, míg a japán gárda már sokkal magabiztosabban tudott védekezni és támadni egyaránt. Ez azonban a nagyszünetig csak arra volt elég, hogy tartsák a lépést Brazíliával, ahhoz kevés volt, hogy csökkenteni is tudják a különbséget. 

A második félidőben megkezdődött a várt felzárkózás, az utolsó játékrészre már mindössze négypontos hátrányban fordulhattak. A záró etapban viszont ismét inkább brazil fölényt láthattunk, hiába próbálkozott Japán, végül még inkább lemaradt, így vége az olimpiájának. 

A brazil válogatott ezzel a győzelemmel biztosította a csoportjában a harmadik helyet, ami a másik két kvartett végeredményétől függően akár továbbjutást is érhet a negyeddöntőbe. 

A 2008 óta első ötkarikás tornáján szereplő görög válogatott kedden a tokiói játékokon harmadik helyezett Ausztráliát verte meg, s ezzel első győzelmét aratta a tornán. A meccs legjobbja a Milwaukee Bucksszal NBA-bajnok Jannisz Antetokunmpo lett 20 ponttal.

KOSÁRLABDA
FÉRFIAK
B-csoport
Japán–Brazília 84–102 (20–31, 24–24, 29–22, 11–25)
KÉSŐBB
21.00: Franciaország–Németország

A-csoport
Görögország–Ausztrália 77–71 (25–24, 28–12, 9–14, 15–21)
KÉSŐBB
17.15: Kanada–Spanyolország
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik