Párizs 2024: a drónbotrány miatt felfüggesztették a kanadai női focisták edzőjét

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 12:18
Bev Priestmant felfüggesztették az olimpiára (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a kanadai női labdarúgó-válogatott drónnal figyelte meg ellenfelének edzését a párizsi olimpián. A botrány kitörése után a kanadaiak vezetőedzőjét, Bev Priestmant menesztette a Kanadai Olimpiai Bizottság (COC).

A hírek szerint a címvédő kanadaiak edzői stábja drónokkal figyelte meg az új-zélandiak edzését az első olimpiai találkozójuk előtt. Nem sokkal az információk kikerülte után két stábtagot haza is küldtek Párizsból, ám most a vezetőedzőnek is búcsúznia kell a csapattól, miután a COC felfüggesztette pozíciójából. 

Bev Priestman már az első mérkőzésen – amelyen a címvédő 2–1-es győzelmet aratott – sem volt a csapat kispadján, ám hivatalos elküldését csak pénteken közölték a nyilvánossággal. 

A Kanadai Labdarúgó-szövetség főtitkára, Kevin Blue azt is elárulta, Priestman a játékok végéig biztosan fel lesz függesztve, ám utána sem biztos a pozíciója. A jövőjéről egy felülvizsgálat dönt majd, aminek a végeztéig nem láthatja el vezetőedzői feladatait a válogatottnál. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik