Golovin Vlagyimir: Azt várom, hogy a franciák elleni mérkőzés csak a végén dől el

Vágólapra másolva!
2024.07.25. 14:29
Golovin Vlagyimir bízik benne, hogy a magyar válogatott jó ellenfele lesz az olimpiai és világbajnoki címvédő, házigazda franciáknak (Fotó: Kovács Péter)
Az olimpiai és világbajnoki címvédő, házigazda francia válogatott ellen kezdi meg szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány néhány órával a mérkőzés előtt osztotta meg gondolatait a Nemzeti Sport helyszíni stábjával.

„Az első két nap azzal telt a faluban, hogy a lányok keresték a helyeket, de a tegnapi edzésen már azt láttam, hogy már a mérkőzésre koncentrálnak. Egyértelműen a francia válogatott az esélyesebb, címvédő és ő a legutóbbi világbajnok, de ez semmit nem jelent. Saját magunkkal szeretnénk foglalkozni és folytatni azt a játékot, amit az olimpiai kvalifikációs tornán mutattunk. Bízom benne, hogy jó ellenfelei leszünk a franciáknak és azt várom, hogy a mérkőzés csak a végén dől el” – mondta a házigazdák elleni mérkőzés előtt a Nemzeti Sportnak a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir. 

„Fizikailag biztosan készen vagyunk, nagyon jó állapotban érkeztek a játékosok, amikor elkezdtük a munkát és az utolsó héten olyan eredmények születtek, hogy nagyon sokan csúcsokat döntöttek. Az egyetlen ami »bizonytalanságot« sugározhat, hogy vannak néhányan, akiknek ez lesz az első olimpiája és az első mérkőzés mindig kritikus, de bízom benne, hogy aki volt már olimpián, az a rutinjával tud segíteni és mentálisan is erősebbek leszünk” – fejtette ki a szövetségi kapitány.

„Semmi baj nincs az ágyakkal, a matrac a fontos, egy kicsit kemény, de ez attól függ, ki, hogy szereti. Nekem tökéletes, de a lányokkal is beszéltem és nincs ezzel gond. A legfontosabb az olimpián, hogy külső körülményekkel ne foglalkozzunk, hanem a feladatunkkal. Ha mással foglalkozunk, elviszi a figyelmünket, amit szeretnénk elkerülni” – tette hozzá Golovin Vlagyimir.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria) – Szemerey Zsófi (Metz Handball – Franciaország) tartalék
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: Vámos Petra (Metz Handball – Franciaország), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler) – Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes – Franciaország) tartalék
Balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC – Németország) – Kácsor Gréta (CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud – Románia) tartalék
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Moyra-Budaörs)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

OLIMPIA, PÁRIZS
NŐI KÉZILABDA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Hollandia–Angola 34–31 (19–18)
Legjobb dobók: Malestein 8, Housheer 7, ill. Paulo, Nenganga 6-6

KORÁBBAN
Szlovénia–Dánia 19–27 (11–14)

A JÁTÉKNAP TOVÁBBI PROGRAMJA
A-csoport
16.00: Németország–Dél-Korea (Tv: M4 Sport)
21.00: Norvégia–Svédország (Tv: M4 Sport)
B-csoport
14.00: Spanyolország–Brazília (Tv: M4 Sport)
19.00: Magyarország–Franciaország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik