Serie A: a West Ham csatárával (is) pótolja Höjlundot az Atalanta – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 11:47
null
Hamar véget ért Scamacca angliai kalandja (Fotó: Getty Images)
Szűk egy héttel azután, hogy bejelentette El Bilal Touré érkezését, újabb csatárral erősödhet az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) érdekelt Atalanta. Az átigazolásokra szakosodott újságíró, Fabrizio Romano szerint a West Ham olasz válogatott csatára, az Intertől is megkörnyékezett Gianluca Scamacca érkezik Bergamóba.

A 24 éves, 195 centiméter magas középcsatárt még 2022 nyarán szerződtették a „kalapácsosok”, aki viszont nem tudott alapemberré válni David Moyes együttesében, 27 tétmeccsen (ebből mindössze 16 bajnoki) 8 gólt volt a mérlege.

Scamaccára először a csatárt kereső Inter csapott volna le, de a milánói klub nem tudott megegyezni a West Hammel az olasz center vételáráról – az idei BL-döntős utolsó ajánlata 24 millió euró volt (plusz további négymillió bónuszokban).

Az Atalanta ezt ha kicsivel is, de túllicitálta – a bergamói klub 25 millió eurót, valamint bónuszokkal további ötmilliót tett le az asztalra, illetve Scamacca későbbi klubváltása esetén a transzferdíj tíz százaléka is az angolokat illeti –, és erre már a West Ham is az áldását adta. Romano szerint már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra, így az Atalanta várhatóan a napokban be fogja jelenteni Scamacca érkezését.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik