Sem olasz, sem kínai, sem amerikai: internacionális lesz a Milan

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 10:55
null
Új sikerek előtt? (Fotó: AFP)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint... Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. A Milan alaposan belehúzott ezen a nyáron is, de sokak szerint túlságosan is sok külföldi játékost vásárolt.

ELMENT A JÓ ÖREG…

A Silvio Berlusconi utáni korszakban az AC MILAN sokféle megoldással próbált megfelelni a modern idők kihívásainak, megfordult kínai és amerikai kézben, most a RedBird Capital Partners a tulajdonos 99.93 százalékos arányban. Az új gazda tavaly 1.2 milliárd eurót adott a klubért, annak múltjáért, jelenéért és jövőjéért az Elliott Investment Managementnek.

Maradt az elnök Paolo Scaroni, az alelnök Franco Baresi, az egyik vezetőségi tag Daniele Massaro, ugyanakkor a legendás Paolo Maldini kegyvesztett lett az előző idény végére, még a technikai igazgató, azaz volt technikai igazgató fiát is kölcsönadták.

Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners alapítója és vezetője a „nem megfelelő eredmények” mellett anyagi kérdésekben sem értett egyet Paolo Maldinivel, és rajta verte el a port néhány rosszul elsült átigazolás miatt. Vele együtt „útilaput kapott” a sportigazgató Frederic Massara is.

A vezérigazgató a 44 éves Giorgio Furlani, aki korábban igazgatótanácsi tag volt, és az Elliot vitte a klubhoz, a kinevezése után szomorúan nyilatkozta, hogy a Brentford is simán túllicitálja őket a transzferpiacon, és kiemelte, hogy a saját tulajdonban lévő stadion hiánya miatt évi 60-70 millió eurótól esik el a Milan és az Inter. Arról már nem is beszélve, hogy az angol klubok háromszor annyi TV-s bevételt könyvelhetnek el. „A Milant a Bournemouth, a Leeds, a Brighton és a Brentford licitálja túl, nem pedig a Manchester City és a Manchester United. Ez a valóság, és a gazdasági erőfölényt nagyrészt a közvetítési jogok táplálják.”

Nem lehet panasz ellenben a szurkolókra, a Barcelona (81900), a Borussia Dortmund (81100), a Bayern München (75000) és a Manchester United (73800) után a Milan és az Inter következik az illetékes listán, 72 ezres átlagos nézőszámmal. Idén a legkevesebben a Torino elleni kupamérkőzésre voltak kíváncsiak, de mit nem adnának máshol egy 58 ezres nézőszámért?! A mérkőzést január elején rendezték, szerda este. A legrosszabb bajnoki ebből a szempontból egy május 3-i, szintén szerda este kilenc órakor kezdődő meccs, a Cremonese elleni, amikor 68 136 néző látta az 1–1-es döntetlent.

MERCATO

„A futball az érzelmi döntések iparága, amelyet az ösztönök vezérelnek. Mit mond a média? Mit akarnak a szurkolók? A klubok hajlamosak követni ezt az ösztönt, majd utólag megindokolják az érzelmi döntéseiket, logikus magyarázatot teremtve hozzá” – világítja meg a gyerekkora óta Milan-rajongó Furlani a Mercato sokszor érthetetlen döntéseit.

A The Athletic szerint az új idők első jele az volt, amikor nem hosszabbítottak Serie A-s rekordfizetésért a csúcsformában lévő Gianluigi Donnarummával (ez a lépés később mindenki bérét feljebb húzta volna igazoláskor és hosszabbításkor), hanem elengedték ingyen, és hallgattak a megfigyelők vezetőjére, Geoffrey Moncadára Mike Maignan ügyében. A két kapus értéke most éppen egyforma a Transfermarkt szerint, ezt már mi jegyezzük meg.

Tavaly az új tulajdonossal a háttérben 60 millió eurót ha költött a klub aláírási és ügynöki pénzekkel a Charles De Ketelaere, Malick Thiaw, Devis Vásquez, Divock Origi sorra, a Junior Messias, Alessandro Florenzi kettős korábbi opciók alapján jött, Aster Vranckxot és Sergio Destet csak kölcsönbe kapták. Tavaly Franck Kessié, előtte Hakan Calhanoglu és Donnarumma távozott (ingyen), 2020-ban reális pénzt kaptak a Lucas Paquetá, Suso kettősért, miként előtte a Krzysztof Piatek, Patrick Cutrone, Manuel Locatelli trióért.

De a Mercato maga a lutri: 2020-ban Moncada és csapata felfedezte Moisés Caicedót, akit kétmillióért meg lehetett volna venni. A vezetők nemet mondtak…

EZÉRT MENT MALDINI?

Alexis Saelemaekers megállt a fejlődésben, az André Silváért elcserélt Ante Rebicet ingyen odaadták a Besiktasnak, kétmilliós bónuszért és húszszázalékos továbbadási részesedésért.

A Milanban 123 meccsen szerzett 29 gólt, kiosztott 17 gólpasszt (az előző idényben 31 meccsen csak 5 kanadai pontig jutott).

Olivier Giroud-ra nincs panasz, 85 meccs, 43 kanadai pont, de nemsokára a 37. életévébe lép (szeptemberben), távozik ellenben Junior Messias (68 meccs, 17 kanadai pont, két évvel hosszabbítottak most vele, de csak azért, hogy 1.5 millióért kölcsönadhassák a Genoának, 1.5 milliós vételi kötelezettséggel – de dupla, közel négymillió eurós bruttó éves bérrel, lásd a fenti idézetet).

Az egykori világklasszis-ígéret Florenzi 200 percet játszott az előző idényben, a fiatal szerb csatár, Marko Lazetics 12-t, a 8.5 millióért vett Yacine Adli 140-et, a Vranckx, Dest duót már haza is küldték, Brahim Díazt hazarendelte a Real Madrid. A kolumbiai kapus, Devis Vásquez az angol másodosztályban folytatja, Origi 36 mérkőzésen 2 gólig jutott, Fodé Ballo-Touré csak kiegészítő ember – Maldinit ugyebár a rosszul elsült igazolásokra hivatkozva menesztették. Leginkább a 35.5 millióért vett Charles De Ketelaere ügyét felemlegetve, a megváltóként várt karmester gyengén játszott, 40 fellépésén egy kanadai pontig jutott.

„Tonalinak sem ment első itteni évében” – mondta erről Maldini, ugyanakkor a középső és jobb oldali védő, Malick Thiaw, a középhátvéd Fikayo Tomori és a kapus Maignan megvétele bombaüzlet.

Tonalié meg pláne: nagyon olcsón, 19.5 millióért vették a Bresciától, 64+6 millióért adták el a Newcastle Unitednek. Gabriele Bellodi, Ciprian Tatarusanu, Andreas Jungdal és Antonio Mionic távozása nem rengette meg a keretet, a 21 éves támadó középpályás, Daniel Maldini az Empolihoz került egy évre, 5-6 milliós vételi és visszavételi opcióval.

A 23 éves középhátvéd, Matteo Gabbia a Villarrealban folytatja egy időre, az előző idényben csak négy mérkőzésen szereplő Zlatan Ibrahimovic pedig visszavonult.

Még az ellenségei is elismerik: ő pótolhatatlan egyéniség.

Kevés pénz folyt be a távozókért, ugyanakkor azt se feledjük, jó 35 millió eurónyi bérkeret szabadult fel, ez az éves bérkeret közel 40 százaléka!


KÖNNYÍTHET MÉG A BÉRKERETEN…

A bal oldali mindenest, a négymillió euróért „árult” Ballo-Tourét a Nice, az Everton, a Fulham, a Bologna és a Werder Bremen, Adlit az Ajax, a Sevilla, a Lille és a Frankfurt, az évi négymillió euró nettót kereső Origit az Adana Demirspor, az al-Fateh, az al-Ettifak, a West Ham, a Crystal Palace és a Fiorentina hívja, Theo Hernández körül sikertelenül legyeskedett a Manchester United és az Atlético Madrid.

Origi ára tízmillió euró, írja a La Gazzetta dello Sport, visszajönne az aláírási és az ügynöki díja, Lazeticset kölcsönkérte a Fortuna Sittard. Jó eséllyel meg is kapja.


Vinné Saelemaekerst a Betis kölcsönbe vinné (opciósan), a West Ham végleg, a Besikas nem tudni, hogyan, állítólag 15 milliót kérnek érte. A 21 éves olasz éket, Lorenzo Colombót csak a Cremonese, a SPAL, a Monza, a Genoa, a Ternana, a Sassuolo, a Cagliari, az Atalanta, az Udinese és a Lecce kereste meg olaszos nagy titokban. Stefano Pioliék óvatosak, csak akkor engedik el, ha vesznek előtte egy csatárt a helyére. A most 29 éves bekket, Mattia Caldarát anno 37.74 milliós értékben variálták el a Juventusszal, most kétmilliót ér a játékjoga, a Hellas Veronában vagy a Besiktasban lehet még néhány jó éve. Évi 4 millió eurót keres, 3 millióért eladó.

De Ketelaere Bergamóban törhet át, olaszosan megtekert kölcsönüzletet után: 3 milliós azonnali díj, 22 milliós opció, 4 millió bónuszokban, tízszázalékos továbbadási részesedés. Kérője volt még a PSV, az Ajax, a Leipzig, a Real Sociedad, az Everton, a Crystal Palace, a West Ham és az Aston Villa, első atalantás meccsén mérkőzést eldöntő gólt szerzett a Sassuolo otthonában…

A Fenerbahce tízmillió eurós ajánlatot tett Rade Krunicért, az olaszok 15 milliót kértek, majd lementek 12 millióra, közben török és olasz újságírók kiderítették: 7 millió lenne az alapár, Krunic meg már elfogadta a török csapat ajánlatát, és négy évre ír alá. Eddig évi 1.2 milliós volt a nettó bére, ez most 3.5 millióra nő.

Ellenben Giroud-nak egy arab csapat évi 12 millió eurós bért ajánlott egy 2+1 éves szerződés keretein belül, de az ék kapásból nemet mondott!

ÚJ SEPRŰ

Az új sportigazgató Antonio D'Ottavio, az Inter, a Torino és a Salernitana korábbi megfigyelője, de a vezetőségi csapat együtt dönt az átigazolásokról. Mi tagadás, jól dolgoznak, de jól dolgoztak ebből a szempontból Maldiniék is: a Maignan – Davide Calabria, Tomori, Thiaw, Kalulu, Theo Hernández – Iszmael Bennaszer, Tommaso Pobega – Rafael Leao, Giroud vázra építkezve szereztek most egy rengeteget futó középső középpályást (Yunus Musah), mellé egy rutinosabb (Tijjani Reijnders) és egy tízszeres angol válogatott „örök ígéret” (Ruben Loftus-Cheek) társat; előre egy fiatal, sokoldalú csatárt (Noah Okafor) és két sok nagy csatát látott, de a legjobb korban lévő szélsőt (Christian Pulisic, Samuel Chukwueze).

A kétszeres argentin U20-as válogatott szélső, az apró termetű Luka Romero még csak 18 éves, ő ingyen jött a Laziótól, a 31 éves kapus, Marco Sportiello az Atalantát hagyta ott a Milan kispadjáért. A Serie A szabályai miatt fontos, hogy Romero spanyol, Pulisic horvát állampolgársággal is rendelkezik, Musah amerikai-angol, Samuel Chukwueze nigériai – a távozók közül a brazil Junior Messias és a kolumbiai Devis Vásquez szabadította fel a két nem EU-s posztot, Destnek amerikai és holland útlevele is van.

Fontos megjegyezni, hogy az angol játékosok a Serie A-ban nem tartoznak a nem EU-s munkavállalók közé, erről néhány héttel ezelőtt döntöttek hivatalosan is.

Stefano Pioli, a minden hájjal megkent mester tavaly (is) a 4–2–3–1 mellett tette le a garast. A legjobb kezdője bőven többet ér 400 millió eurónál, ebből a szempontból (is) a Serie A-ban a bajnoki aranyéremért harcolnak – a Bajnokok Ligájában a tavaszi elődöntővel messze felülmúlták azt, amit tőlük elvártak, annak ellenére is, hogy a városi rivális végül legyűrte őket.

Itt jegyeznénk meg, hogy az érkezők összeségében 30 százalékkal kevesebb bért kapnak, mint a távozók, ebben segít az is, hogy az olasz adószabályok szerint a külföldi munkavállalók két évig csak a szokásos adó felét fizetik be az államkasszába. A calcioefinanza.it int arra, hogy ne feledkezzünk meg a megugró amortizációról, de közel 50 milliós pozitívummal áll a Milan költségvetése most, és már az előző idényt is nyereségesen zárták.

Gazzetta.it
Gazzetta.it

PÓTOLNI, PÓTOLNI, PÓTOLNI…

Krunic utóda a Bologna 11-szeres argentin válogatott játékosa, Nicolás Domínguez lehet, akiért hogy, hogyan nem, tízmillió eurót kérnek. Domínguez most évi 800 ezer eurót keres nettóban, a szerződése jövőre lejár – de a másik kérője a Nottingham, s török élcsapatok is hívják. Kiszemelt még a portói Marko Grujics és a marseille-i Jordan Veretout.

Harminckét éves, jövőre lejár a szerződése, és igen hasznos futballista: a bergamói Marten de Roon is Milan-célpont, és jó eséllyel le is lehet őt igazolni. Nagyobb falat a szintén atalantás Teun Koopmeiners, a megvételében több oldalról is lenne ráció.

Az RB-csoport ausztriai ágában felnövő Lucas Gourna-Douath 20 éves, sokszoros francia U-válogatott, és nagy jövő előtt áll – 20 millióba kerülne.

A Chelsea jelen helyzetében nem szívesen adná kölcsön (sem) csatárát, Armando Broját, a Milan így rákérdezett a Juventusnál Moise Kean helyzetére.

Ördögük van: Keant a Milan kölcsönvenné (ötmillióért), opciósan, a Juve végleg eladná, a Broja-ügyben egyébként maga Furlani tárgyal az angolokkal. Kean legújabb kérője az anyagilag most remekül álló Fulham.

A Milan elhozná Párizsból Hugo Ekitikét, de a szakértők szerint nincs most rá 20 millió eurója (pedig az ék ennél sokkal-sokkal többe volt a klubjának). Ennek fényében érdekes Sacha Tavolieri információja, az újságíró szerint a Milan 23 milliót adna az FC Portónak a 31 éves Mehdi Taremiért, és vele már meg is egyezett a négyéves szerződésében. Claudio Raimondi szerint Taremi most 1.8 milliót keres nettóban, Milánóban ez 3 millióra nőne. Az ügyeit Jorge Mendes intézi…

Luka Jovicsot az ügynöke felajánlotta a Milannak, de nem kértek a szolgálatai(k)ból. Lejárt a minap a 35 milliós kivásárlási ár az udinei Beto ügyében, az előző idényben 10 bajnoki gólt szerző portugállal a fél Serie A tárgyal – az ügyet bonyolítja, hogy a vételára fele a Portimonenséé lesz. Német lapok szerint a Milan két legújabb kiszemeltje Szardar Azmun és Niclas Füllkrug.

A Platense elnöke, Sebastián Ordonez ellátogatott Milánóba, hogy egyezkedjen Marco Pellegrinóról, a 21 éves középső védőről, aki 3.5+2 millióért válthat klubot, plusz tízszázalékos továbbadási díjért – ez sokszorosa annak, mit a hátvéd jelenleg ér a Transfermarkt szerint.

De éppen a fele annyiba kerül, mit a 19 éves Konsztantinosz Kulierakisz, a PAOK kétszeres válogatott játékosa. A Kicker szerint kizárt, hogy igaz lenne a Milanról és a hoffenheimes Ozan Kabakról szóló hírfolyam, de a La Repubblica szerint Simon Kjaer távozhat, és így több védőkiszemelttel tárgyalnak az olaszok.

Clément Lenglet (FC Barcelona), Japhet Tanganga (Tottenham), Juan Miranda (Betis), Maxime Esteve (Montpellier), Andrew Omobamidele (Norwich City), a volt római Riccardo Calafiori (FC Basel), a két szélső védő Pedro Milans (Penarol) és Marcus Pedersen (Feyenoord) is ilyen állítólag.

Feyenoordos az apró termetű brazil szélső, Igor Paixao is, aki jól játszott az előző idényben, ami neki az első volt Európában (4.5 millióért vették a Coritibától), bombaformában játszik most a 19 éves Ernest Nuamah (Nordsjaelland), a másik kérője az Ajax.

A bayernes Ryan Gravenberch csakis kölcsönbe érkezhet, a monacói Youssouf Fofana kemény dió az angol konkurencia miatt, felmerült a helyét Manchesterben nem találó Donny van de Beek és Harry Maguirre neve is. Érdekes módon a Lille még tizenéves szűrőjéért, Carlos Balebáért éppen a Brighton licitálja túl a Milant, a Caicedóért kapott pénzből.

Pioli egy interjúban elárulta, középső védőt mindenképpen vennének még a nyáron, olasz szakértők szerint a jövőbeli eladásokon felül még 20 milliója van a Milannak az erősítésekre.

Hosszú idő után ismét van magyar kiszemeltje is a klubnak, a Bild szerint ugyanis élénken érdeklődnek Dárdai Bence iránt!

Malick Thiaw ügynöke ugyanakkor felajánlotta a védőt a Real Madridnak, a vételár 30 millió lehet, a Manchester United meg kivetette a hálóját Fikayo Tomorira.

INTERNACIONÁLIS?

Sok kritika érte a Milan székházának elejét amiatt, hogy rengeteg légióst vásároltak a nyáron (a kilenc érkező között csak Marco Sportiello olasz), de mint a Corriere della Sera rávilágított, rengeteg tényezőt figyelembe vesznek az átigazolásoknál, de a nemzetiség nincs ezek között. A megfigyelők az adatokra koncentrálnak, a vezetők az üzleti megtérülésre, az Ajax és a Dortmund mintája nyomán.

Pulisic átigazolása máris is sikeres volt abból a szempontból, hogy megugrottak az amerikai mezeladások, és a közösségi oldalak is hatalmas lökést kaptak. Az összes kiskereskedelmi eladás 43 százaléka Amerikából származott a leigazolása utáni időkben, ott az eladott mezek 90 százaléka Pulisicé volt, de világszerte is 45 százalékban az ő 11-es mezét vásárolták meg!

Változnia kell Piolinak is: mint a La Gazzetta dello Sport összegyűjtötte, 2020 óta az aktuálisan érkezők közül csak Olivier Giroud (60) és Tomori (83) kezdett a mérkőzések legalább 50 százalékán.

Az új játékosokkal a mester minden bizonnyal áttér a 4–3–3-as formációra, egy atletikus, fiatal, agresszív Milan épül(t) a nyáron – csak éppen csupa légiósokkal áll majd ki a csapat a Bologna elleni idénynyitóra, jegyzi meg a La Gazzetta dello Sport (a bolognai bajnokira minden jegy elkelt elővételben, lásd fentebb).

Alessandro Costacurta
és mások szerint Okafornak kellene lennie az új 9-esnek, Costacurta egykori csapattársa, Gianluigi Lentini szerint akár így, akár úgy, de a Scudettóért harcol majd a Milan, és egykori önmagát Rafael Leaóban látja.

„A Milan tele van légiósokkal, az Inter csapatának fele olaszokból áll. A szezon első meccsének várható kezdőit elnézve elgondolkodtam ezen a furcsa tényen, de ez egyértelműen a két klub eltérő stratégiájának a bizonyítéka – merengett el az olasz futballtudor, Arrigo Sacchi. – Az Internek van egy olasz védőtriója, a három középpályásból kettő, Nicolo Barella és Davide Frattesi szintén hazai, ezen kívül ott van Federico Dimarco, aki fel-alá rohan a bal szélen… Amikor Milánóban voltam, az első évben két külföldink volt, a másodikban három, de ezt a helyzetet biztosan nem lehet a maihoz hasonlítani. De azt kell mondanom, annak ellenére, hogy Ruud Gullit és Marco van Basten két igazi bajnok, de az olaszok, a baresik, az ancelottik, a tasottik, a maldinik és a donadonik leheltek életet abba a csodálatos csapatba. Calabrián kívül nincs most olasz a Milan alaptizenegyében, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ennyiféle kulturális háttérrel rendelkező játékos hogyan tud majd kijönni egymással. Egy dologban azonban biztos vagyok: amikor külföldiek érkeznek a bajnokságunkba, a ritka eseteket leszámítva, legalább egy évre van szükségük a beilleszkedésre. Olyan országokból jönnek, ahol a legtöbb esetben támadóbb szellemű futballt játszanak, így alkalmazkodniuk kell az új taktikához, az edzésmódszerekhez, a csapattársakhoz, sőt az életmódhoz is. A külföldiekből álló Milanban a klub filozófiáját látom. Nagy bátorságra vall, hogy a vezetők elküldték a Scudetto megszerzésében oly sok érdemet szerző Maldinit és Massarát, a vezetők most egy olyan Milanra tettek, amely a globalizáció gyermeke. Ha szurkoló lennék, nem örülnék: úgy gondolom, hogy olasz játékosok is kellenek ahhoz, hogy az emberek megértsék egy több mint százéves klub történetét és stílusát. De ha sikerrel járnak, és azonnal pozitív eredményeket érnek el a játék és a megszerzett pontok tekintetében, akkor meg kell hajolni előttük.”

Sacchiból természetesen kitört a benne élő talján mester: „Ha 4–3–3-ban akarnak játszani, akár olaszok, akár külföldiek, a két szélsőnek a labdavesztés után azonnal vissza kell térnie védekezni, különben nagy bajban lesz a Milan”.

Pioli szerint 2023-ban bizarr dolog olaszokról és külföldiekről beszélni…

Ha már régi nagy nevek: a kiszemeltek közül az olasz U21-es válogatott bal oldali mindenes, Matteo Ruggeri (Atalanta) nem rokona az egykori argentin védőfejedelemnek, a húszéves szűrő, Federico Redondo (Argentinos Juniors) azonban a nagy Fernando Redondo fia…

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

ATALANTA
Érkezett:
Vanja Vlahovics (Partizan Beograd, 500000 euró), Mihel Adopo (Torino, ingyen), Mitchel Bakker (Leverkusen, 10000000 euró), Sead Kolasinac (Marseille, ingyen), El Bilal Touré (Almería, 28 000 000 euró), Gianluca Scamacca (West Ham, 25 000 000)
Kölcsönbe:
Charles De Ketelaere (Milan, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (Palermo), Marco Carnesecchi (Cremonese), Ebrima Colley (Karagümrük), Alekszej Mirancsuk (Torino), Sam Lammers (Empoli), Samuel Giovane (Ascoli), Marco Carraro (Crotone), Jacopo Da Riva (Como), Pierluigi Gollini (Napoli), Moustapha Cissé (Südtirol), Nadir Zortea (Sassuolo), Alassane Sidibe (Ascoli), Emmanuel Latte Lath (St. Gallen), Giorgio Cittadini (Modena), Simone Mazzocchi (Südtirol), Alessandro Cortinovis (Hellas Verona), Salvatore Elia (Palermo), Viktor Kovalenko (Spezia), Nicolo Cambiaghi (Empoli)
Távozott: Matteo Pessina (Monza, kölcsön után végleg, 12000000 euró), Ruszlan Malinovszkij (Marseille, kölcsön után végleg, 10000000 euró), Sam Lammers (Rangers, 3500000 euró), Marco Sportiello (Milan, ingyen), Moustapha Cissé (Atalanta U23), Jérémie Boga (Nice, 18 000 000), Luca Vido (Reggiana), Marco Carraro (SPAL, i.), Joakim Maehle (Wolfsburg, 13 000 000), Rasmus Höjlund (Manchester United, 75 000 000), Emmanuel Latte Lath (Middlesbrough, 5 000 000), Merih Demiral (al-Ahli Szaúdi, 20 000 000)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Monza), Viktor Kovalenko (Empoli)

BOLOGNA
Érkezett:
Stefan Posch (Hoffenheim, kölcsön után végleg, 5000 0000), Nikola Moro (Dinamo Moszkva, kv., 2500000), Sam Beukema (AZ, 9500000), Usszama el-Azzuzi (Union SG, 2 000 000), Dan Ndoye (Basel, 9 000 000), Giovanni Fabbian (Inter, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Emanuel Vignato (Empoli), Sebastian Breza (Carrarese), Denso Kasius (Rapid Wien), Gianmarco Cangiano (Fortuna Sittard), Andri Fannar Baldursson (NEC), Luis Binks (Como), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen)
Távozott: Lorenzo De Silvestri (szerződése lejárt), Nicola Sansone (szerződése lejárt), Gary Medel (Vasco da Gama, ingyen), Roberto Soriano (szl.), Denso Kasius (AZ, 3000000), Kacper Urbanski (szl.), Francesco Bardi (Reggiana, i.), Jerdy Schouten (PSV, 12 000 000)
Kölcsönbe: Sebastian Breza (Yverdon), Luis Binks (Coventry City), Andri Fannar Baldursson (Elfsborg), Antonio Raimondo (Ternana), Gianmarco Cangiano (Pescara), Niklas Pyyhtiä (Ternana), Marko Arnautovic (Inter), Mattia Pagliuca (Alessandria)
Kölcsönből vissza: Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo), Andrea Cambiaso (Juventus)

CAGLIARI
Érkezett:
Ibrahim Sulemana (Hellas Verona, 4000000), Alessandro Di Pardo (Juve Next Gen, kv., 1100000), Christian Travaglini (Olbia, 100000), Jakub Jankto (Getafe), Simone Scuffet (CFR Cluj, 800000), Tommaso Augello (Sampdoria, 2000000 és Antonio Barreca játékjoga), Matteo Prati (SPAL, 5 000 000)
Kölcsönbe: Eldor Shomurodov (Roma, 1 000 000), Gaetano Oristanio (Inter)
Kölcsönből vissza: Gastón Pereiro (Nacional), Raoul Bellanova (Inter)
Távozott: Raoul Bellanova (Torino, 7000000), Alessio Cragno (Monza, kv., 3600000), Sebastian Walukiewicz (Empoli, kv., 1000000), Alberto Cerri (Como, kv.), Vincenzo Millico (Ascoli, i.), Antonio Barreca (Sampdoria)
Kölcsönbe: Nik Prelec (WSG Tirol), Vincenzo Millico (szl.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Crvena zvezda), Nunzio Lella (Venezia), Giorgio Altare (Venezia)

EMPOLI
Érkezett:
Sebastiano Luperto (Napoli, kv., 2500000), Sebastian Walukiewicz (Cagliari, kv., 1000000), Alberto Grassi (Parma, kv., i.), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., i.), Emmanuel Gyasi (Spezia, 2 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, i.)
Kölcsönbe: Daniel Maldini (Milan), Filippo Ranocchia (Juventus, 500000), Elia Caprile (Napoli), Stiven Shpendi (Cesena), Matteo Cancellieri (Lazio), Viktor Kovalenko (Atalanta), Bartosz Bereszynski (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Sam Lammers (Sampdoria), Giovanni Crociata (Cittadella), Andrea La Mantia (SPAL), Luca Belardinelli (Südtirol), Francesco Donati (Ascoli)
Távozott: Guglielmo Vicario (Tottenham, 20000000), Kristjan Asllani (Inter, kv., 10000000), Nedim Bajrami (Sassuolo, kv., 6000000), Leo Stulac (Palermo, kv., 1000000), Samir Ujkani (szl.), Mattia Destro (szl.), Fabiano Parisi (Fiorentina, 10000000), Filippo Bandinelli (Spezia, 2 500 000)
Kölcsönbe:
Duccio Degli Innocenti (Lecco), Francesco Donati (Lecco), Petar Stojanovic (Sampdoria)
Kölcsönből vissza:
Jean-Daniel Akpa Akpro (Lazio), Emanuel Vignato (Bologna), Martín Satriano (Inter), Koni De Winter (Juve Next Gen), Nicola Cambiaghi (Atalanta), Sam Lammers (Atalanta), Marko Pjaca (Juventus)

FIORENTINA
Érkezett:
Fabiano Parisi (Empoli, 10000000), Gino Infantino (Rosario Central, 3 500 000), Lucas Beltrán (River Plate, 12 000 000), M'Bala Nzola (Spezia, 12 000 000), Oliver Christensen (Hertha, 6 000 000), Yerry Mina (Everton, i.)
Kölcsönbe:
Arthur Melo (Juventus, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:
Abdelhamid Szabiri (Sampdoria), Marco Benassi (Cremonese), Toni Fruk (HNK Gorica), Gabriele Ferrarini (Monza), Alekszandr Kokorin (Aris Limassol), Louis Munteanu (Farul), Gabriele Gori (Reggina), Jacob Rasmussen (Feyenoord), Niccolo Pierozzi (Reggina), Christian Dalle Mura (SPAL)
Távozott: Jusszef Maleh (Lecce, kv., 5500000), Szymon Zurkowski (Spezia, kv., 3200000), Salvatore Sirigu (szl.), Riccardo Saponara (Hellas Verona, i.), Lorenzo Venuti (Lecce, i.), Jacob Rasmussen (Bröndby, 3000000), Toni Fruk (HNK Rijeka, i.), Igor (Brighton, 17 000 000), Aleksza Terzics (RB Salzburg, 5 500 000), Arthur Cabral (Benfica, 20 000 000), Michele Cerofolini (Frosinone)
Kölcsönbe: Niccolo Pierozzi (Cesena), Gabriele Ferrarini (Feralpisalo)

FROSINONE
Érkezett:
Gennaro Borrelli (Pescara, kv., 300000), Luca Mazzitelli (Monza, kv.), Marvin Cuni (Bayern München II, i.), Marco Brescianini (Milan, 1000 000), Abdu Harrui (Sassuolo, 2500 000), Riccardo Marchizza (Sassuolo, 6000000), Simone Romagnoli (Lecce, 100 000), Michele Cerofolini (Fiorentina)
Kölcsönbe: Giorgi Kvernadze (Kolketi Poti), Enzo Barrenechea (Juventus), Valid Cseddira (Napoli)
Kölcsönből vissza: Matteo Ricci (Karagümrük), Luigi Canotto (Reggina)
Távozott: Matteo Cotali (Modena, i.), Luigi Canotto (Reggina), Marko Bozic (Maribor, kv.), Marcus Rohdén (Karagümrük, i.), Daniel Boloca (Sassuolo, 6000000), Roberto Insigne (Palermo, 1000000), Matteo Ricci (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Samuele Mulattieri (Inter), Luca Ravanelli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Lecce), Mario Sampirisi (Monza), Fabio Lucioni (Lecce), Luca Moro (Sassuolo), Stefano Turati (Sassuolo), Ben Lhassine Kone (Torino)

GENOA
Érkezett:
Radu Dragusin (Juventus, kölcsön után végleg, 5500000), Josep Martínez (Leipzig, kv., 3500000), George Puscas (Reading, kv., 3000000), Aarón Martín (Mainz, i.), Nicola Leali (Ascoli, i.), Mateo Retegui (Tigre, 12 000 000)
Kölcsönbe:
Morten Thorsby (Union Berlin), Junior Messias (Milan, 1 500 000), Koni De Winter (Juventus)
Kölcsönből vissza: Filippo Melegoni (Liege), Kelvin Yeboah (Augsburg), Aleksander Buksa (Standard Liege), Pablo Galdames (Cremonese), Andrea Favilli (Ternana), Davide Biraschi (Karagümrük), Johan Vásquez (Cremonese), Vittorio Parigini (Como), Francesco Cassata (Ternana)
Távozott: Yayah Kallon (Hellas Verona, kv., 2800000), Giacomo Calo (Cosenza, kv.), Domenico Criscito (visszavonult), Stefano Sturaro (szl.), Adrian Semper (Como), Abdoulaye Touré (Le Havre), Luca Lipani (Sassuolo, 8 000 000)
Kölcsönbe: Aleksander Buksa (WSG Tirol), Lennart Czyborra (PEC), Manolo Portanova (Reggiana), Francesco Cassata (Spezia)
Kölcsönből vissza: Denis Dragus (Liege), Eddie Salcedo (Inter), Ridgeciano Haps (Venezia), Kevin Strootman (Marseille), Mattia Aramu (Venezia)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Yayah Kallon (Genoa, kv., 2800000), Ondrej Duda (1. FC Köln, kv., 2700000), Jayden Braaf (Dortmund, kv., 1000000), Jordi Mboula (Mallorca, i.), Riccardo Saponara (Fiorentina, i.)
Kölcsönbe: Federico Bonazzoli (Salernitana), Michael Folorunsho (Napoli), Suat Serdar (Hertha BSC)
Kölcsönből vissza: Alessandro Cortinovis (Cosenza), Mert Cetin (Adana Demirspor), Mateusz Praszelik (Cosenza), Koray Günter (Sampdoria), Martin Hongla (Valladolid), Ghilardi (Mantova), Kevin Rüegg (Young Boys), Bruno Amione (Sampdoria)
Távozott: Ivan Ilics (Torino, 15700000), Giovanni Simeone (Napoli, kv., 12000000), Matteo Cancellieri (Lazio, kv., 7960000), Gianluca Caprari (Monza, kv., 7500000), Ibrahim Sulemana (Cagliari, 4000000), Panajotisz Recosz (Olympiakosz, kv.), Ivor Pandur (Fortuna Sittard, kv.), Miguel Veloso (Pisa, i.), Adrien Tameze (Torino, 2 800 000), Federico Ceccherini (Karagümrük), Kevin Lasagna (Karagümrük)
Kölcsönbe: Mert Cetin (Ankaragücü), Daniele Ghilardi (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Deyovaisio Zeefuik (Hertha), Adolfo Gaich (CSZKA Moszkva), Oliver Abildgaard (Rubin Kazany), Alessandro Cortinovis (Atalanta), Simone Verdi (Torino), Fabio Depaoli (Sampdoria)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Kristjan Asllani (Empoli, kv., 10000000), Francesco Acerbi (Lazio, kv., 3500000), Marcus Thuram (Mönchengladbach, i.), Davide Frattesi (Sassuolo, 6000000), Raffaele Di Gennaro (Gubbio, ingyen), Yann Aurel Bisseck (Aarhus, 7000000), Juan Cuadrado (Juventus, i.), Yann Sommer (Bayern München, 6 750 000)
Kölcsönbe: Emil Audero (Sampdoria), Marko Arnautovic (Bologna), Carlos Augusto (Monza, 4 000 000)
Kölcsönből vissza:
Samuele Mulattieri (Frosinone), Ionut Radu (Auxerre), Sebastiano Esposito (Bari), Eddie Salcedo (Genoa), Facundo Colidio (Tigre), Gaetano Oristanio (Volendam), Filip Sztankovics (Volendam), Darian Males (Basel), Zinho Vanheusden (AZ), Andi Hoti (Freiburg II), Tibo Persyn (FC Eindhoven), Martín Satriano (Empoli), Giovanni Fabbian (Reggina), Valentino Lazaro (Torino), Stefano Sensi (Monza), Lucien Agoumé (Troyes)
Távozott: Andrea Pinamonti (Sassuolo, kv., 20000000), Lorenzo Pirola (Salernitana, kv., 5000000), Andi Hoti (Magdeburg, 250000), Edin Dzeko (Fenerbahce, i.), Samir Handanovic (szl.), Danilo D'Ambrosio (Monza, i.), Dalbert (szl.), Roberto Gagliardini (Monza, i.), Milan Skriniar (PSG, i.), Marcelo Brozovic (al-Naszr, 18000000), Alex Cordaz (i.), Samuele Mulattieri (Sassuolo, 6 000000), Darian Males (Young Boys, 2000000), Facundo Colidio (River Plate, 4 500 000), André Onana (Manchester United, 52 500 000), Robin Gosens (Union Berlin, 13 000 000), Giovanni Fabbian (Bologna, 5 000 000), Valentino Lazaro (Torino, 4 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Zanotti (St. Gallen), Valentín Carboni (Monza), Martín Satriano (Brest), Zinho Vanheusden (Standard Liege), Ionut Radu (Bournemouth), Gaetano Oristanio (Cagliari), Gabriel Brazao (Ternana), Filip Sztankovics (Sampdoria), Joaquín Correa (Marseille, 2 000 000), Sebastiano Esposito (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Romelu Lukaku (Chelsea), Raoul Bellanova (Cagliari)

JUVENTUS
Érkezett:
Manuel Locatelli (Sassuolo, kv., 30000000), Moise Kean (Everton, kv., 30000000), Timothy Weah (Lille, 10300000), Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 6300000), Dean Huijsen (Juve Next Gen), Kenan Yildiz (Juve Next Gen), Facundo González (Valencia B, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Arthur Melo (Liverpool), Marley Aké (Dijon), Luca Pellegrini (Lazio), Weston McKennie (Leeds United), Denis Zakaria (Chelsea), Marko Pjaca (Empoli), Nicolo Rovella (Monza), Filippo Ranocchia (Monza), Andrea Cambiaso (Bologna), Stefano Gori (Perugia), Gianluca Frabotta (Lecce)
Távozott: Dejan Kulusevski (Tottenham, kv., 30000000), Radu Dragusin (Genoa, 5500000), Juan Cuadrado (Inter, i.), Ángel Di María (Benfica, i.), Mohamed Ihattaren (szerződését felbontották), Denis Zakaria (Monaco, 20 000 000)
Kölcsönbe: Filippo Ranocchia (Empoli, 500000), Arthur Melo (Fiorentina, 2 000 000), Stefano Gori (Monza), Koni De Winter (Genoa), Marley Aké (Udinese), Luca Pellegrini (Lazio, i.), Nicolo Rovella (Lazio, i.), Enzo Barrenechea (Frosinone), Facundo González (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Leandro Paredes (PSG)

LAZIO
Érkezett:
Matteo Cancellieri (Hellas Verona, kv., 7960000), Diego González (Celaya, 1000000), Taty Castellanos (New York City, 15 000 000), Kamada Daicsi (Eintracht Frankfurt, i.), Gustav Isaksen (Midtjylland, 12 000 000)
Kölcsönbe:
Luca Pellegrini (Juventus, i.), Nicolo Rovella (Juventus, i.), Luigi Sepe (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Riza Durmisi (Tenerife), Raúl Moro (Oviedo), Dimitrije Kamenovics (Sparta Praha), Jony (Gijón), Jean-Daniel Akpa Akpro (Empoli), André Anderson (Sao Paulo)
Távozott: Francesco Acerbi (Inter, kv., 3500000), Gonzalo Escalante (Cádiz, kv., 2500000), Riza Durmisi (szl.), Stefan Radu (visszavonult), Luka Romero (Milan, i.), Pedro (szl.), Szergej Milinkovics-Szavics (al-Hilal, 40000000)
Kölcsönbe: Raúl Moro (Valladolid), Luís Maximiano (Almería), Matteo Cancellieri (Empoli)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus)

LECCE
Érkezett:
Jusszef Maleh (Fiorentina, kv., 5500000), Marin Pongracic (Wolfsburg, kv., 2000000), Patrick Dorgu (Nordsjaelland, 200000), Lorenzo Venuti (Fiorentina, i.), Hamza Rafia (Pescara, 1000000), Wladimiro Falcone (Sampdoria, 4 000 000), Ylber Ramadani (Aberdeen, 1 200 000), Nikola Krsztovics (DAC, 3 800 000), Mohamed Kaba (Valenciennes, 3 000 000), Giacomo Faticanti (Roma U19)
Kölcsönbe: Pontus Almqvist (FK Rosztov)
Kölcsönből vissza: Gianluca Frabotta (Frosinone), Pablo Rodríguez (Brescia), John Björkengren (Brescia), Fabio Lucioni (Frosinone)
Távozott: Fabio Lucioni (Palermo, i.), Alessandro Tuia (szl.), Tommaso Cassandro (Como, 500000), Simone Romagnoli (Frosinone, 100 000), Morten Hjulmand (Sporting CP, 18 000 000), John Björkengren (Randers, 300 000), Assan Ceesay (Damak, 2 500 000)
Kölcsönbe:
Pablo Rodríguez (Ascoli)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Colombo (Milan), Wladimiro Falcone (Sampdoria), Pietro Ceccaroni (Venezia), Rémi Oudin (Bordeaux), Giuseppe Pezzella (Parma), Samuel Umtiti (Barcelona), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Gianluca Frabotta (Juventus)

MILAN
Érkezett:
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea, 16000000), Marco Sportiello (Atalanta, i.), Luka Romero (Lazio, i.), Christian Pulisic (Chelsea, 20000000), Tijjani Reijnders (AZ, 14000000), Samuel Chukwueze (Villarreal, 20 000 000), Noah Okafor (RB Salzburg, 14 000 000), Yunus Musah (Valencia, 20 000 000), Marco Pellegrino (Platense, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Colombo (Lecce), Marko Lazetics (Altach), Marco Brescianini (Cosenza), Daniel Maldini (Spezia), Mattia Caldara (Spezia), Marco Nasti (Cosenza)
Távozott: Ciprian Tatarusanu (Abha, i.), Zlatan Ibrahimovic (visszavonult), Sandro Tonali (Newcastle United, 64000000), Marco Brescianini (Frosinone, 1000 000), Ante Rebic (Besiktas, i.)
Kölcsönbe: Daniel Maldini (Empoli), Marco Nasti (Bari), Matteo Gabbia (Villarreal), Junior Messias (Genoa,1 500 000), Charles De Ketelaere (Atalanta, 3 000 000), Devis Vásquez (Sheffield Wednesday), Marko Lazetics (Fortuna Sittard)
Kölcsönből vissza: Sergino Dest (Barcelona), Brahim Díaz (Real Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg), Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

MONZA
Érkezett:
Matteo Pessina (Atalanta, kv., 12000000), Andrea Petagna (Napoli, kv., 10000000), Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 7500000), Pablo Marí (Arsenal, kv., 4900000), Alessio Cragno (Cagliari, kv., 3600000), Armando Izzo (Torino, kv., 3000000), Roberto Gagliardini (Inter, i.), Danilo D'Ambrosio (Inter, i.)
Kölcsönbe: Giorgio Cittadini (Atalanta), Valentín Carboni (Inter), Jorgosz Kirjakopulosz (Sassuolo), Stefano Gori (Juventus)
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Modena), Andrea Carboni (Venezia), Warren Bondo (Reggina), Mario Sampirisi (Frosinone), Davide Bettella (Palermo), Pedro Pereira (Alanyaspor), Leonardo Mancuso (Como), Davide Diaw (Modena)
Távozott: Luca Mazzitelli (Frosinone, kv.), Luca Marrone (szl.), Christian Gytkjaer (Venezia, i.), Andrea Barberis (Pisa, i.), Giulio Donati (szl.), Tommaso Morosini (Cisanese, i.), Leonardo Mancuso (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Sassuolo), Marco D'Alessandro (Pisa), Carlos Augusto (Inter, 4 000 000), Davide Diaw (Bari), Mattia Valoti (Pisa)
Kölcsönből vissza: Gabriele Ferrarini (Fiorentina), Nicolo Rovella (Juventus), Marlon (Sahtar Doneck), Filippo Ranocchia (Juventus), Stefano Sensi (Inter)

NAPOLI
Érkezett:
Giacomo Raspadori (Sassuolo, kv., 26000000), Giovanni Simeone (Hellas Verona, kv., 12000000), Elia Caprile (Bari, 7 000 000), Jens Cajuste (Reims, 12 000 000), Natan (RB Bragantino, 10 000 000), Valid Cseddira (Bari)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Ambrosino (Cittadella), Nikita Contini (Reggina), Lorenzo Sgarbi (Pro Sesto), Alessandro Zanoli (Sampdoria), Michael Folorunsho (Bari)
Távozott: Andrea Petagna (Monza, kv., 10000000), ), Sebastiano Luperto (Empoli, kv., 2500000), Filippo Costa (Vicenza), Kim Min Dzse (Bayern München, 50000000)
Kölcsönbe: Elia Caprile (Empoli), Giuseppe Ambrosino (Catanzaro), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Valid Cseddira (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Pierluigi Gollini (Atalanta), Tanguy Ndombélé (Tottenham)

ROMA
Érkezett:
Husszem Auar (Lyon, i.), Evan Ndicka (Eintracht Frankfurt, i.), Leandro Paredes (PSG, 2 500 000)
Kölcsönbe: Rasmus Kristensen (Leeds United), Renato Sanches (PSG, 1 000 000), Szardar Azmun (Leverkusen)
Kölcsönből vissza: Matías Vina (Bournemouth), Eldor Shomurodov (Spezia), Justin Kluivert (Valencia), Gonzalo Villar (Getafe), Bryan Reynolds (Westerlo)
Távozott: Justin Kluivert (Bournemouth, 11200000), Cristian Volpato (Sassuolo, 7500000), Benjamin Tahirovic (Ajax, 7500000), Carles Pérez (Celta Vigo, kv., 5200000), Ruben Providence (Hartberg, kv., 300000), Gonzalo Villar (Granada, 1 800 000), Bryan Reynolds (Westerlo, 3 500 000), Roger Ibanez (al-Ahli Szaúdi, 28 500 000), Nemanja Matics (Rennes, 2 500 000)
Kölcsönbe: Ebrima Darboe (LASK), Eldor Shomurodov (Cagliari, 1 000 000), Matías Vina (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Diego Llorente (Leeds United), Georginio Wijnaldum (PSG), Mady Camara (Olympiakosz)

SALERNITANA
Érkezett:
Boulaye Dia (Villarreal, kv., 12000000), Lorenzo Pirola (Inter, kv., 5000000), Antonio Candreva (Sampdoria, 500000), Benoit Costil (Lille, i.), Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje, 1 800 000), Mateusz Legowski (Pogon Szczecin, 3 000 000)
Kölcsönbe: Jovane (Sporting CP, i.), Agustín Martegani (San Lorenzo, 400 000)
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Ternana), Simy (Benevento), Valerio Mantovani (Ternana), Mamadou Coulibaly (Ternana)
Távozott:
Kölcsönbe:
Federico Bonazzoli (Hellas Verona), Valerio Mantovani (Ternana), Luigi Sepe (Lazio)
Kölcsönből vissza:
Hans Nicolussi Caviglia (Juve Next Gen), Domen Crnigoj (Venezia), William Troost-Ekong (Watford), Krzysztof Piatek (Hertha), Antonio Candreva (Sampdoria), Tonny Vilhena (Espanyol)

SASSUOLO
Érkezett:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 20000000), Cristian Volpato (Roma, 7500000), Nedim Bajrami (Empoli, kv., 6000000), Filippo Missori (Roma U19, 2500000), Samuele Mulattieri (Inter, 6 000000), Daniel Boloca (Frosinone, 6000000), Luca Lipani (Genoa, 8 000 000), Uros Racsics (Valencia, 2 200 000)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Monza), Mattia Viti (Nice), Matías Vina (Roma), Marcus Pedersen (Feyenoord, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Ciervo (Venezia), Janis Antiste (Amiens), Jorgosz Kirjakopulosz (Bologna), Brian Oddei (Rudes), Luca Moro (Frosinone), Stefano Turati (Frosinone), Ryan Flamingo (Vitesse), Marco Sala (Palermo), Andrea Ghion (Catanzaro)
Távozott: Manuel Locatelli (Juventus, kv., 30000000), Giacomo Raspadori (Napoli, kv., 26000000), Hamed Junior Traoré (Bournemouth, kv., 25620000), Kaan Ayhan (Galatasaray, kv., 2800000), Davide Frattesi (Inter, 6000000), Abdu Harrui (Frosinone, 2500 000), Riccardo Marchizza (Frosinone, 6000000), Marco Sala (Como), Mert Müldür (Fenerbahce, 2 800 000), Rogério (Wolfsburg, 5 500 000)
Kölcsönbe: Luca Moro (Spezia), Jorgosz Kirjakopulosz (Monza), Luca D'Andrea (Catanzaro), Ryan Flamingo (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Nadir Zortea (Atalanta)

TORINO
Érkezett:
Ivan Ilics (Hellas Verona, kv., 15700000), Raoul Bellanova (Cagliari, 7000000), Nemanja Radonjics (Marseille, kv., 1700000), Mihai Popa (Voluntari, i.), Kevin Haveri (Rimini, 300000), Adrien Tameze (Hellas Verona, 2 800 000), Nikola Vlasic (West Ham, 12 800 000), Valentino Lazaro (Inter, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Emirhan Ilkhan (Sampdoria), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Ben Lhassine Kone (Frosinone), Simone Verdi (Hellas Verona), Magnus Warming (Darmstadt)
Távozott: Ola Aina (Nottingham, i.), Mihel Adopo (Atalanta, i.), Armando Izzo (Monza, kv., 3000000), Magnus Warming (Brann, 650 000), Wilfried Singo (Monaco, 10 000 000), Simone Verdi (Como)
Kölcsönbe: Ben Lhassine Kone (Como), Horváth Krisztofer (Kecskemét)
Kölcsönből vissza: Andreaw Gravillon (Reims), Ronaldo Vieira (Sampdoria), Valentino Lazaro (Inter), Alekszej Mirancsuk (Atalanta), Nikola Vlasic (West Ham)

UDINESE
Érkezett:
Brenner (Cincinnati, 10000 0000), Oier Zarraga (Athletic Bilbao, i.), Jordan Zemura (Bournemouth, i.), Domingos Quina (Watford), Etienne Camara (Huddersfield), Christian Kabasele (Watford), Joao Ferreira (Watford), Maduka Okoye (Watford)
Kölcsönbe: Lorenzo Lucca (Pisa, 800 000), Marley Aké (Juventus)
Kölcsönből vissza: Filip Benkovic (Eintracht Braunschweig), Matheus Martins (Watford), Martin Palumbo (Juve Next Gen), Hassane Kamara (Watford), Cristo González (Gijón)
Távozott: Tolgay Arslan (Melbourne City, i.), Cristo González (Arouca), Roberto Pereyra (szl.), Ilija Nesztorovszki (szl.), Filip Benkovic (Trabzonspor, 500000), Rodrigo Becao (Fenerbahce, 8 300000), Martin Palumbo (Juve Next Gen)
Kölcsönbe: Leonardo Buta (Gil Vicente)
Kölcsönből vissza: Destiny Udogie (Tottenham)

AZ ÉLVONALBÓL KIESŐ CSAPATOK

SPEZIA
Érkezett:
Salvatore Esposito (SPAL, kv., 3250000), Szymon Zurkowski (Fiorentina, kv., 3200000), Lukas Mühl (Austria Wien), Mirko Antonucci (Cittadella), Filippo Bandinelli (Empoli, 2 500 000)
K
ölcsönbe: Luca Moro (Sassuolo), Francesco Cassata (Genoa)
Kölcsönből vissza: David Strelec (Reggina), Petko Hrisztov (Venezia), Samuel Mraz (Anorthosis)
Távozott: Kevin Agudelo (al-Naszr, 2500000), Federico Marchetti (Hamrun Spartans, i.), Szuf Podgoreanu (Maccabi Haifa, 500000), Samuel Mraz (Volosz, i.), M'Bala Nzola (Fiorentina, 12 000 000), Emmanuel Gyasi (Empoli, 2 000 000)
Kölcsönbe:
David Strelec (Slovan)
Kölcsönből vissza: Eldor Shomurodov (Roma), Mattia Caldara (Milan), Ethan Ampadu (Chelsea), Viktor Kovalenko (Atalanta), Daniel Maldini (Milan)

CREMONESE
Érkezett:
Franco Vázquez (Parma, i.), Michele Collocolo (Ascoli, 2 000 000), Andrea Bertolacci (Karagümrük, i.), Alessio Brambilla (Cesena, 150 000)
Kölcsönbe: Nikola Sekulov (Juve Next Gen), Gonzalo Abrego (Godoy Cruz)
Kölcsönből vissza: Luca Ravanelli (Frosinone), Tommaso Milanese (Venezia), Luca Zanimacchia (Parma), Luca Strizzolo (Modena), Luca Valzania (SPAL), Filippo Nardi (Reggiana), Cedric Gondo (Ascoli)
Távozott: Cyriel Dessers (Rangers, 5000000), Vlad Chiriches (FCSB, i.)
Kölcsönből vissza: Pablo Galdames (Genoa), Marco Benassi (Fiorentina), Alex Ferrari (Sampdoria), Soualiho Meité (Benfica), Marco Carnesecchi (Atalanta), Johan Vásquez (Genoa)

SAMPDORIA
Érkezett:
Fabio Borini (Karagümrük, i.), Matteo Ricci (Frosinone), Antonio Barreca (Cagliari), Estanis Pedrola (Barcelona B)
Kölcsönbe: Daniele Ghilardi (Hellas Verona), Filip Sztankovics (Inter), Petar Stojanovic (Empoli), Facundo González (Juventus), Sebastiano Esposito (Inter)
Kölcsönből vissza: Wladimiro Falcone (Lecce), Maxime Leverbe (Benevento), Alex Ferrari (Cremonese), Bartosz Bereszynski (Napoli), Valerio Verre (Palermo), Ronaldo Vieira (Torino), Simone Trimboli (Ferencváros), Leonardo Benedetti (Bari), Kristoffer Askildsen (Lecce), Antonino La Gumina (Benevento), Marco Delle Monache (Pescara), Fabio Depaoli (Hellas Verona)
Távozott: Julian Chabot (1. FC Köln, kv., 2500000), Antonio Candreva (Salernitana, kv., 500000), Bram Nuytinck (NEC, i.), Filip Djuricsics (Panathinaikosz, i.), Francesco Caputo (Empoli, kv.), Jesé (szl.), Jeison Murillo (al-Samal, i.), Fabio Quagliarella (szl.), Tommaso Augello (Cagliari, 2000000 és Antonio Barreca játékjoga), Mariosz Ikonomu (Panetolikosz, i.), Wladimiro Falcone (Lecce, 4 000 000),
Manolo Gabbiadini (al-Naszr, i.)
Kölcsönbe:
Emil Audero (Inter), Simone Trimboli (Mantova), Bartosz Bereszynski (Empoli)
Kölcsönből vissza: Sam Lammers (Empoli), Alessandro Zanoli (Napoli), Michaël Cuisance (Venezia), Koray Günter (Hellas Verona), Emirhan Ilkhan (Torino), Abdelhamid Szabiri (Fiorentina), Maxime Leverbe (Pisa), Harry Winks (Tottenham), Ignacio Pussetto (Watford), Bruno Amione (Hellas Verona)

Lezárva vasárnap este, vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik