Juventus: Arkadiusz Milik végleg a torinóiaké lett – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.21. 22:42
null
„Zebra” volt, „zebra” maradt (Fotó: Getty Images)
Szerdán az esti órákban az olasz élvonalbeli Juventus a hivatalos honlapján jelentette be, hogy aktiválta az Arkadiusz Milik kölcsönszerződésében lévő vételi opciót, azaz végleg megszerezte a lengyel támadót az Olympique Marseille-től.

A klub a hivatalos közleménye mellé csatolta a vételi opció lehívásáról szóló pdf-fájlt is, amelyből kiderült, hogy a Juventus a következő három évben három részletben összesen 6.3 millió eurót fizet a Milik játékjogát birtokló Olympique Marseille-nek. A lengyel csatár már az elmúlt idényt is a torinóiaknál töltötte, s a 39 tétmeccsen szerzett kilenc találata elegendőnek bizonyult a megvételéhez. A dokumentumból az is kiderül, hogy Milik vételára további 1.1 millió euróval emelkedhet a teljesítményétől függően.

„Arkadiusz egy technikás és magas játékintelligenciájú csatár, aki az elmúlt idényben nyújtott teljesítményével igazolta, hogy továbbra is helye van a Juventus első csapatánál” – méltatja régi-új játékosát a klub honlapján olvasható közlemény.

Milik a hazája élvonalában, a Górnik Zabrzénél töltött két idény után egy-egy évet töltött a Bayer Leverkusennél, majd az Augsburgnál, aztán kölcsönbe az Ajaxhoz került, s a hollandok a náluk 34 meccsen szerzett 23 gólja után végleg megvették. A következő évadban pedig 42 mérkőzésen jutott el 24 találatig.

Ekkor ismét váltott, s 2016 nyarától négy idényt töltött a Napolinál, ahol Olasz Kupát nyert, aztán 2020 nyarán kölcsönvette a Marseille, amely két évad után végleg megvásárolta, ám mindössze két bajnoki után kölcsönadta tavaly nyáron a Juventusnak a lengyel válogatottban 69 találkozón 17-szer eredményes 29 éves csatárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik