Olasz Kupa: Dybala volt a hős, továbbjutott a Roma

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.12. 23:00
null
Dybala ugyan csereként lépett pályára, mégis eldöntötte a mérkőzést (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Fiorentina a Sampdoriát, a Roma pedig a másodosztályú Genoát győzte le 1–0-ra.

 

FIORENTINA–SAMPDORIA

A találkozó első komolyabb helyzetéig több mint 20 percet kellett várni, Tomás Rincón fejelte kapura a szöglet után kipattanó labdát, de pontatlan volt.

A 25. percben a Fiorentina szerezte meg a vezetést. Alfred Duncan szabadrúgása jött ki a sorfalról, a labdát Aleksza Terzics ívelte vissza középre, amit a védők Luka Jovics elől fejeltek el. Luca Ranieriről pont Antonín Barák elé pattant a labda, aki kapásból, ballal a kapu bal oldalába vágta azt (1–0). VIDEÓ ITT!

Antonin Barak (72) gólja döntőnek bizonyult (Fotó: Getty Images)
Antonin Barak (72) gólja döntőnek bizonyult (Fotó: Getty Images)

Nem sokkal később növelhette volna az előnyét a hazai csapat, de Jovics lesről lépett ki a hibázó védők között, így lövése hiába jutott túl Nikita Continin és kötött ki a kapuban, a gól nem volt érvényes.

A második félidő legizgalmasabb pillanata a hosszabbításban felmutatott piros lap volt, Jeison Murillo kapta meg a második sárgáját, így pár perccel csapattársai előtt mehetett zuhanyozni.

ROMA–GENOA

Hatalmas Roma-fölény jellemezte a találkozót, a hazaiak összesen 25-ször próbálkoztak kapura lövéssel és 16 szögletet végeztek el. Az első félidőben két nagy helyzetük volt a „farkasoknak”, a 21. percben Tammy Abraham lövését védte Josep Martínez, majd a 33. percben Lorenzo Pellegrini nagy lövése csattant a lécen.

A szünetben José Mourinho levitte Pellegrinit és az argentin Paulo Dybalát hozta a helyére, aki remekül szállt be. Az 52. percben egy remek szólót követően vette célba a kaput, de Martínez ismét hárított. Nem úgy, mint bő tíz perccel később, amikor Dybala megint egyedül indult meg, három védőt is lerázott, majd ballal bevette a Genoa kapuját (1–0). VIDEÓ ITT!

Az argentin találata döntőnek bizonyult, így ott van a legjobb nyolc között a Roma.

OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Fiorentina–Sampdoria 1–0
(Barák 25.)
Kiállítva: Murillo (90+3., Sampdoria)
Roma–Genoa (II.) 1–0 (Dybala 64.)

Kedden játszották
Internazionale–Parma (II.) 2–1
(La. Martínez 88., Acerbi 110., ill. Juric 38.)– hosszabbítás után

Szerdán játszották
Milan–Torino 0–1
(Adopo 114.)– hosszabbítás után

A NYOLCADDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA

Január 17.
Napoli–Cremonese
Január 19.
Atalanta–Spezia
Lazio–Bologna
Juventus–Monza

További kulcsdátumok
Negyeddöntő:
január 31.–február 2.
Elődöntő:április 4–5. (első mérkőzések), április 25–26. (visszavágók)
Döntő:május 24.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik