Napoli: Spaletti örül, hogy megmarad a Santosnál Pelé mezszáma

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 22:45
null
Spalletti szerint Pelé mezszáma motiváló lehet (Fotó: AFP)
Luciano Spalletti üdvözölte a Santos labdarúgócsapatának döntését, miszerint nem vonultatja vissza a múlt csütörtökön elhunyt Pelé 10-es mezszámát.

Az SSC Napoli trénere egyben kiemelte: örülne, ha az olasz együttes egykori legendás játékosa, Diego Maradona által ugyancsak viselt 10-es mezt ismét viselhetné egy nápolyi játékos.

A Santos vasárnap vetette el az ötletet, hogy Pelé emléke előtt tisztelegve visszavonultassa a mezszámot, miután maga a klublegenda korábban ellenezte a gondolatot. A Napoli még 2000-ben – húsz esztendővel Maradona halála előtt – visszavonultatta a 10-es mezt, amelyben az argentin kiválóság története eddigi két bajnoki címéig vezette az együttest 1987-ben és 1990-ben. Spalletti úgy vélte, amennyiben ismét elérhető lenne a mezszám, az még inkább motiválná a jelenlegi keret játékosait, hogy lezárják a 33 esztendeje tartó várakozást az újabb Scudetto megszerzésére.

„Gratulálok azoknak, akik eldöntötték: kérésének megfelelően nem vonultatják vissza Pelé mezszámát. Amikor ugyanis egy klub megteszi ezt, úgy soha többé nem láthatják azt. Márpedig Pelé számát annyiszor meg kell mutatni, ahányszor csak lehetőség van erre” – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Spalletti.

„Úgy vélem, helyénvaló viselni a nagy játékosok mezszámát – felelt a Maradona által viselt, már visszavonultatott 10-es mez kapcsán feltett kérdésre. – Az, ha minden nap látják, nagy felelősséget jelent annak, aki viseli, sőt, a csapattársainak is. Így még motiváltabbak lehetnek, hogy elérjék ugyanezt a szintet.”

A Napoli az idény első felében szárnyalt a Serie A-ban, 15 forduló után veretlen 13 győzelemmel és 2 döntetlennel, így 41 pontot gyűjtött. Előnye nyolc pont a címvédő AC Milan és tíz a 36 bajnoki címével olasz rekorder Juventus előtt. A katari világbajnokság miatti hosszú szünet után a szezon második felét szerdán az Internazionale elleni, milánói bajnokival kezdi meg a csapat, amely legutóbbi 11 bajnokiját megnyerte. Sikerével beállíthatná a Juventus 12 meccses győzelmi sorozatát, a torinóiak 2017 decembere és 2018 márciusa között voltak képesek erre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik