AC Milan: 0, AS Roma: 0

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.12. 20:40
null
Sulley Muntari joggal foghatja a fejét, a szünet előtt kiállíttatta magát (Fotó: Action Images)
A Serie A 37., utolsó előtti fordulójában a Bajnokok Ligájáért hajtó AC Milan az Európa-ligáért hajtó AS Romát fogadta, és a két csapat párharca gól nélküli döntetlenre végződött. A hazaiaktól Sulley Muntarit, a vendégektől Francesco Tottit állította ki a játékvezető.

 

A győzelem mellett, sőt, előtte Európa lebegett a milánóiak és a rómaiak szeme előtt: nem, nem a Római Birodalmat kívánják ismét feltámasztani a csizmaországban, hanem egymás elleni bajnokijukon az AC Milan a Bajnokok Ligája-indulás bebiztosításáért, az AS Roma pedig az Európa-ligás helyek megszerzéséért indult harcba.

Nem jött jól a vendégeknek a Daniele De Rossi, Federico Balzeretti, Maarten Stekelenburg trió sérülése, mégis ők kezdtek jobban, különösen az idény egyik nagy felfedezettje, Marquinhos volt aktív, de lövéseit magabiztosan fogta nála kevés híján kétszer idősebb kapus, Christian Abbiati. Az első igazi helyzet – a milánói védelem udvariaskodása révén – Francesco Totti előtt adódott, de Róma Hercege a kapu fölé lőtt.

A Milan a 26. percben jelezte először, Sulley Muntari révén, hogy nem szeretné rúgott gól nélkül letudni utolsó tavaszi rangadóját, majd Kevin-Prince Boateng hagyott ki ajtó-ablak helyzetet. A szünet előtt előnybe került a Roma, mégpedig emberelőnybe, mert Mario Balotelli teljesen jogos sárga lapja után Sulley Muntari addig reklamált elképesztően agresszíven, "idegalapon", majd „fizikailag is" a játékvezetőnél, Gianluca Rocchinál, hogy kapott egy piros lapot.

A második félidő meglehetősen unalmasan indult, nem tudta előnyét gólra, de még helyzetre sem igen váltani a Roma, a hazaiak pedig húsz perc alatt mindössze egy harmatos Balotelli-szabadrúgást tudtak csak felmutatni. Mindkét mester friss erőket vetett be: a vendégeknél Miralem Pjanic és Alessandro Florenzi állt be, a hazaiaknál Robinho futott be Stephan El Shaarawy helyére, majd Kevin-Prince Boatenget Antonio Nocerino váltotta.

Az utolsó negyedórát Mathieu Flamini elpuskázott ziccere vezette fel, majd pár perc múlva átadta helyét Giampaolo Pazzininek, azaz a hazaiak mestere, Massimiliano Allegri győzelemre tört – kollégája, Aurelio Andreazzoli már jóval óvatosabb volt, a véghajrára csatárt (Mattia Destro) csatár (Pablo Osvaldo) helyére küldött be.

Balotelli nagyon igyekezett, de csak szabadrúgásokból tudott veszélyeztetni, azokat pedig nem a legpontosabban rúgta, maradt tehát a végére a nulla nulla, a hatperces hosszabbítás és Francesco Totti Philippe Mexes lekönyökléséért kapott piros lapja ellenére is. Láthattunk pár helyzetet és két kiállítást, de ennél jóval nagyobb izgalmakat és jóval színvonalasabb futballt vártunk a két csapattól. A Romát megzavarta az emberelőny, a Milan pedig hiába rohamozott bátran a végén.

Nem nyert, de előnyös helyzetben maradt a harmadik helyért folyó harcban a Fiorentinával szemben a Milan, és a Roma is eljuthat még az El-be: ha legyőzi a Laziót a Coppa Italia fináléjában.

SERIE A
37. FORDULÓ

AC MILAN–AS ROMA 0–0

PERCRŐL PERCRE

A Serie A 37., utolsó előtti fordulójában a Bajnokok Ligájáért hajtó AC Milan az Európa-ligáért hajtó AS Romát fogadta, és a két csapat párharca gól nélküli döntetlenre végződött.

A két élcsapat Európáét harcolt, de csak helyzeteket és két piros lapot (Muntari és Totti állt ki) láthattunk.


90. PERC VÉGE, MARAD A DÖNTETLEN!

A két kapus csapata két legjobbja.

90. perc Mexes góllal büntethetne, de rosszul találja el a labdát kecsegtető helyzetben, Lobont véd, akár csak a másik oldalon Lamela próbálkozásánál Abbiati.

Ennyire azért nem volt durva a derbi.


90. perc Kevin Constant is besárgul, egy lerántásért.


90. PERC FRANCESCO TOTTI BALLAL ORRBA KÖNYÖKLI PHILIPPE MEXEST, AZONNALI PIROS!

Hat perc a ráadás.

89. perc Dodo lő jobbal, Abbiati véd a jobb alsó előtt. Fogja a kornert is, majd Francesco Totti lelopja lábáról a labdát kirúgás közben. Sárga.

88. perc Na azért: Nicolás Burdisso csak besárgul, lerántja a felfutó Pazzinit. A 23 méteres szabadrúgást Balotelli éppen csak a jobb felső mellé tekeri, jobbal.

86. perc
Abbiati fogja meg könnyedén a bal alsó előtt Pjanic 23 méteres, jobblábas löketét.

84. perc
Pjanic kornere is veszélytelen. Balo lövése a másik oldalon dettó.

A Roma-mester óvatos duhaj, a hazai edző mindent belead.


81. perc Osvaldót Mattia Destro váltja.

80. perc Flamini le, Giampaolo Pazzini váltja.

78. perc Boateng le, Antonio Nocerino be.

77. perc Massimo Ambrosini kap egy sárgát.

76. perc HELYZET!
Flamini lő az ötös jobb sarka elől, jobbal, Lobont jobb lábbal véd!

73. perc Az egyik legjobb római, Marquinhos le, Alessandro Florenzi be.

71. perc Cserél a Milan is, Robinho váltja El Shaarawyt, aki ma sem tündökölt.

70. perc Miralem Pjanic váltja Perrottát. A bosnyák kisebb sérüléssel bajlódott a héten.

69. perc
El Shaarawy töri ki kis híján bal bokáját, amikor utánalép Boateng borzalmas passzának.

Leült kissé a mérkőzés, a hazai játékosok feldobják magukat egy Ki rúg gyorsabban többször Dodóba? nevű, furcsa játékkal.

60. perc
Marquinhos helyzetben, de az ötös bal sarka előtt a levegőben felugorva a hosszú sarok mellé lő. Ballal.

56. perc
Perrotta lerántja Balotellit, szabadrúgás 23 méterről, középről. A sértett a labda mögött, és jobbal lő, de laposan és középre, Lobont fogja, még ha némileg üggyel-bajjal is.

52. perc
Ismét Osvaldo, a 16-os elől jobbal éppen csak a bal alsó mellé lő.

50. perc
Marquinhos jobbról be, Osvaldo hétről fejjel Abbiati ölét telibe.

A két csapat legutóbbi hat találkozójából három nulla nullára végződött.

47. perc Rocchi félbeszakítja a mérkőzést a rasszista nézőtéri bekiabálások miatt. A rómaiak körében Balotelli nem túl népszerű.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Közben kiderült: Muntari a lökdösés után egyszerűen lefogta Rocchi kezét, amikor az a sárgáért vagy inkább a pirosért nyúlt a felső zsebéhez.
Nem a legbarátibb kézfogás volt, de alighanem már amúgy is pirosat kapott volna a középpályás, valami csúnyát vághatott Rocchi fejéhez...

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

45. perc
Abbiati kapja fel a labdát Marquinhos elől.

43. perc
Totti lő a léc fölé a 16-os előteréből.

41. perc SULLEY MUNTARI KIÁLL!


40. perc Muntari lökdösi és fogdossa a játékvezető kezét agresszíven, előtte Mario Balotelli kapott sárgát rátartásért (Erik Lamela bokájára tartott rá nyújtott lábbal).

38. perc
Balotellit löki Totti, a sértett lövi el a szabadrúgást 26 méterről, kissé jobbról, a kisvasútmániás Lobont kiüti a bal alsó elől a keményen megküldött labdát.

31. perc NAGY ZICCEREK!
Boateng csúsztat az ötösről De Sciglio jobb oldali beadása után, de Bogdan Lobont balra ledőlve véd, majd Abbiati tornássza ki a jobb sarok elől Totti félmagas, 19 méteres jobblábas löketét.

26. perc
Abbiati lopja le Marquinhos passza után Erik Lamela lábáról a labdát az ötösön belül, majd Muntari lő 21-ről jobbal éppen csak a bal felső fölé.

Egyre jobbak a római kornerek, ez már eljutott Abbiati kezéig.


21. perc
Mattia De Sciglio veszélyes beadását Michael Bradley fejeli ki, majd az amerikai fejel haza nem sokra rá egy rossz milanos indítást.

17. perc
Simone Perrotta blokkolja világbajnokhoz méltóan a 16-os előtt Balotellit.

Eddig azt hittük, a makaróni lyukas, nem a milánói (védelem)...

15. perc TOTTTIIIII!!!!
Róma hercege elől elspriccelnek a hazai védők, mintha szerelmes tinilányok ájulnának szerte szét a nagy Francesco közeledtétől, a veterán zseni azonban jobbal, 10 méterről, az ötös bal sarka elől csúnyán a kapu fölé lő!

13. perc
Most éppen azt fogja, miután 18-ról jobbal legalább 6 méterrel a kapu fölé lő.

Balotelli fején állítólag egy frizura található.

11. perc
Mathieu Flamini passzol, majd Sulley Ali Muntari és Boateng 16 méteres lövését blokkolják a római középpályások.

9. perc
Totti folytatja Abbiati bemelegítését.

7. perc
Totti lövi hátba Kevin-Prince Boatenget egy 22 méteres szabadrúgással, szöglet, de ez is veszélytelen. Nem sokra rá ismét Marquinho lő ballal, balról, 17-ről, de Abbiati ölbe kapja a labdát.

A Roma legutóbbi hat milánói kirándulása közül négyet megnyert.

Balo egyébként utolsó 11 bajnokiján 11 gólt vágott.

Totti még nem találkozott cimborájával, Balotellivel.


4. perc
Francesco Totti készít le Marquinhónak, aki 22-ről ballal lő, Abbiati véd a jobb felső előtt.

1. perc
Osvaldo viharzik el a balon, Christian Abbiatinak kell kivetődnie kapujából a jobb sarok előtti területre.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


Most debütál a Milan aranyszínű meze. A vendégek tiszta fehérben.


El Shaarawy a mérkőzés előtt megkapta az olasz újságírók különdíját.

KEZDŐK, KISPADOK ITT!

„Nekem nincs mit bizonyítanom! Az én korommal, az én edzői múltammal meg pláne, de ezt másnak kell megítélnie – így a fiatal Roma-edző, Aurelio Andreazzoli. – Az angol fogadóirodák szerint én leszek a Roma edzője a nyártól is, de nem tudom ezt megerősíteni, engem még senki sem kérdezett meg erről. A klub alkalmazottja vagyok, azt teszem, amit a klub előír számomra. Ez a kérdés nem az én gondom, én továbbra is arra összpontosítok, hogy megnyerjük az Olasz Kupát.”

„Sokkal motiváltabbak vagyunk, mint a Roma, csakis a győzelem elfogadható számunkra. A szezon második felében jól játszottunk, visszaloptuk magunkat a szurkolók szívébe, egyetlen olyan mérkőzés sem volt azóta, amelyen ne a győzelemért harcoltunk volna. A harmadik hely jó alap lesz a következő idényre, és önbizalommal tölt el minket” – így a 45 éves Allegri, aki hozzátett, hogy jó a viszonya elnökével, Silvio Berlusconival, és nem hiszi, hogy menesztik őt az idény végén.

November 11-én a Milan a 13. helyen állt még, azóta 24 bajnokijából 16-ot megnyert.

A milánóiak házi gólkirálya Stephan El Shaarawy, 16 találattal, de legutóbbi 18 fellépésén mindössze kétszer volt eredményes. A másik oldalon Pablo Osvaldo a spíler, 16 góllal.

A Roma a Coppa Italia fináléjából is kicsusszanhat még az El-be, ráadásul a Lazio ellen.

Kik vannak a képen?
Kik vannak a képen?

A Milan-mester Massimiliano Allegri a Roma edzője lehet nemsokára a hírek szerint, legalábbis erős a csábítás.

Ősszel a Roma nagyon megverte a Milant.

Egy kis örökmérleg:
157 bajnoki, 39 római és 72 milánói győzelem. A gólkülönbség: 230–167 a Milan javára.

Kik vannak a képen?
Kik vannak a képen?


JÖTTEK-MENTEK!

A Romától a Milanhoz:
2012, Bojan Krkic, 250.000 euró, kölcsönbe
2011, Philippe Mexes, ingyen
2003, Cafú, i.
1987, Carlo Ancelotti
1986, Dario Bonetti
1984, Agostino Di Bartolomei
1965, Antonio Valentin Angelillo
1965, Karl-Heinz Schnellinger
1961, Alcides Ghiggia
1960, Mario David
A Milantól a Romához:
2011, Marco Borriello, 10.000.000
2010, Marco Borriello, k.
1988, Daniele Massaro, k.
1982, Aldo Maldera
1973, Pierino Prati
1966, Nevio Scala, k.
1965, Víctor Benítez
1960, Juan Schiaffino
1960, Alfio Fontana
1956, Gunnar Nordahl

Eltiltott nincs.

A hazaiaknál Christian Abbiati, Daniele Bonera, Luca Antonini, Nigel de Jong, Riccardo Montolivo és Bojan Krkic is maródi, a vendégektől mindenki bevethető, a Daniele De Rossi, Federico Balzeretti, Maarten Stekelenburg trió kivételével.

A Milan a Bajnokok Ligája-indulásért, a Roma az El-ért küzd. A Milan egy győzelemmel biztosan BL-résztvevővé válik.

A forduló előtt a hazaiak a harmadik, a vendégek a hatodik helyen álltak.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓIKAT AZ AC MILAN–AS ROMA SERIE A-S BAJNOKI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSBEN!

AZ ÁLLÁS
1. Juventus37276469–21+4887
2. Napoli37239572–34+3878
3. Milan37209865–38+2769
4. Fiorentina372071067–43+2467
5. Udinese371712854–43+1163
6. Lazio371871251–41+1061
7. Roma371781269–55+1459
8. Catania3715101248–44+455
9. Internazionale371661553–52+154
10. Parma3712101542–45–346
11. Chievo371281735–50–1544
12. Cagliari3711111542–54–1244
13. Bologna3711101645–52–743
14. Atalanta371181837–54–1739
15. Sampdoria3710101740–49–939
16. Torino378151444–53–938
17. Genoa378131638–52–1437
18. Palermo376141733–51–1832
19. Siena37991935–55–2030
20. Pescara37642726–79–5322

A Sampdoriától és a Torinótól 1-1, az Atalantától 2, a Sienától 6 pont levonva.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik