Galliani: Büszke vagyok az alaposan megfiatalított Milanra

Vágólapra másolva!
2013.02.14. 15:53
null
Mario Balotelli és Stephan El Shaarawy a Milan jövőjének két alapköve (Fotó: Action Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan alelnöke, Adriano Galliani elmondása szerint elégedett a csapat szereplésével a jelentős nyári átigazolásokat követően.

 

A piros-feketék egy csapatra való tapasztalt játékosnak intettek búcsút, ennek keretében Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic is a Paris Saint-Germainhez igazolt, így fiatal, a réginél lényegesen olcsóbb (már ami a fizetéseket illetni) csapat alakult ki Milánóban.

A kezdés finoman szólva is döcögősre sikerült, az első négy bajnokiból hármat, az első nyolcból pedig ötöt bukott el a gárda, ennek következményeképpen egészen a 15. helyig csúszott vissza.

Ezt követően azonban lendületet nyert a csapat, és a Bajnokok Ligájában, ha nem is menetelve, de csak továbbjutott, míg a bajnokságban az azóta eltelt 16 fordulóban 10 győzelem és 4 döntetlen mellett csupán két vereség csúszott be, így feljött az élmezőnybe – bár a hétvégi döntetlen után jelenleg még csak az 5. helyen áll az együttes, mindössze három pontra van a BL-indulást érő 3. helytől.

„Úgy gondolom, nagyszerű szezont futunk – mondta az alelnök. – A dolgok sokkal rosszabbul is alakulhattak volna, miután szinte az egész csapatot lecseréltük. Ehelyett büszke vagyok arra, amit a gárda véghezvisz.”

„A két korai vereség az Atalantától és a Sampdoriától hátravetett minket, de ha megnézzük az utóbbi tizenhat mérkőzést, ezeken harmincnégy pontot szereztünk, ezen időszak alatt a legtöbbet, még a Juventust is megelőzve” – tette hozzá Galliani.

Való igaz, a piros-feketéknél többet az előző 16 fordulóban egy csapat sem szerzett, de a Juventuson így is csak egy pontot hoztak, így még mindig 14 egységgel kevesebbjük van, mint a „zebráknak”.

„A pozitívumokat nézem. Fiatal csapatunk van, a Cagliari elleni mérkőzésen volt 1994-es, két 1992-es és két 1990-es születésű játékosunk is.”

A fiatalítás télen is folyatódott, miután az együttes megszerezte a Manchester City balhés olasz válogatott támadóját, Mario Balotellit. Galliani nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy ne tudnának együttműködni a csapat házi gólkirályával, a – a hírek szerint a napokban 2018-ig hosszabbító – Stephan El Shaarawyval.

„Nincs semmiféle összeférhetetlenség, egyikük középcsatár (Balotelli), a másik pedig szélről induló támadó (El Shaarawy). El Shaarawynak szüksége van levegőre, ő és az egész csapat is profitál abból, hogy Balotelli visszatért Olaszországba” – méltatta támadóit az alelnök, akit a Juventus Celtic elleni sikeréről is megkérdeztek.

„A Juventus jól játszott a BL-ben a Celtic ellen. Úgy gondolom, képes bejutni a döntőbe. Hogy a manchesteri fináléhoz hasonlóan ezúttal is ellenünk? Reméljük, az újabb angliai döntőben ismét összejön ez a párosítás – utalt a londoni Wembleyben megrendezésre kerülő fináléra Galliani, de hozzátette: – Nekünk ugyanakkor csak a Barcelonára szabad koncentrálnunk, tekintve, hogy ez a világ legerősebb csapata.”

A piros-feketék a BL nyolcaddöntőjében szerdán fogadják a katalánokat, a visszavágóra március 12-én kerül sor Barcelonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik