Galliani: Ha a legjobbunkat nyújtjuk, lehetetlen minket megállítani

Vágólapra másolva!
2009.02.12. 21:07
Ahogy közeledik a vasárnapi milánói városi rangadó, az olasz sajtóban egyre többen nyilatkoznak a mérkőzéssel kapcsolatban. A 35. városi derbijére készülő argentin Javier Zanetti szerint ez a meccs a bajnoki címről is dönthet, míg Marek Jankulovski arról beszélt, hogy a meccs kimenetele nagyban függ majd Zlatan Ibrahimovic játékától. Adriano Galliani viszont biztos a Milan győzelmében.
Zanetti (jobbra) és Ambrosini vasárnap is találkozhat egymással
Fotó: Action Images (archív)
Zanetti (jobbra) és Ambrosini vasárnap is találkozhat egymással
Zanetti (jobbra) és Ambrosini vasárnap is találkozhat egymással
Fotó: Action Images (archív)
Zanetti (jobbra) és Ambrosini vasárnap is találkozhat egymással

Szavazás

Ki nyeri a 2008-2009-es olasz bajnokságot?

Szavazatok száma: 25184

Inter
62 % (15600)
Milan
38 % (9584)
Az Inter-szurkolók számára jó hír, hogy sérülések nem nehezítik José Mourinho dolgát, így a portugál mester a legerősebb kezdőcsapatot küldheti pályára a Milan ellen.

A Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti ugyanezt nem mondhatja el magáról, hiszen nem elég, hogy december eleje óta (és valószínűleg az idény hátralévő részében) nélkülözni kénytelen Gennaro Gattusót, a Reggina elleni bajnokin megsérült Kaká is. A brazil támadót kórházba kellett szállítani, és már biztosnak tűnik, hogy nem tudja vállalni a játékot.

Felépült viszont hosszú sérüléséből Alessandro Nesta, aki a héten már újra edz, de nagy meglepetés lenne, ha néhány tréninget követően játszana az Inter ellen.

A mérkőzéssel kapcsolatban két hátvéd adott hosszabb interjút olasz újságíróknak.

„Az Inter–Milan derbi mindig a szezon egyik kiemelkedő mérkőzése, és ez most különösen igaz, hiszen ez a találkozó a bajnoki címért folyó versenyt is döntően befolyásolhatja” – mondta a fekete-kékek csapatkapitánya, Javier Zanetti, aki a 35. városi rangadójára készül.

„Nem számolgatom, hogy hányszor léptem pályára a Milan ellen. Csak az érdekel, hogy megnyerjük az összecsapást, mert ezzel nagy lépést tehetnénk a scudetto megszerzése felé” – fogalmazott Zanetti.

Az argentin védő a Milan legveszélyesebb játékosának Kakát tartja, ezért Zanetti aligha bánja majd, ha a brazil támadó kihagyja a találkozót.

A Milan részéről Marek Jankulovski nyilatkozott a Sky Sport Italiának. A cseh hátvéd beszélt Ronaldinhóról, Paolo Maldiniről és Zlatan Ibrahimovicról is.

„Ronaldinho nincs jó passzban, hiszen keveset játszik, de az edzéseken teszi a dolgát, és ha lehetőséget kap, akkor még mindig képes meccset eldönteni. Maldini hatalmas bajnok. Azt nem tudom, hogy ez lesz-e az utolsó Inter elleni mérkőzése, ez az ő döntésén múlik. Ha megnézzük, milyen szinten játszik, még nyugodtan folytathatná a futballt” – mondta csapattársairól Jankulovski.

A cseh játékos hozzátette, a vasárnapi meccsen Zlatan Ibrahimovicrtól tart a legjobban: „Az Internek sok jó játékosa van, de ha egyet kell kiemelnem, akkor a svéd csatárt említem, az ő játéka alapvetően meghatározza csapata teljesítményét”.

Jankulovskival ellentétben a Milan elnöke nem tart sem Ibrahimovictól, sem az Intertől, biztos csapata győzelmében.

„Nyugodtak és higgadtak vagyunk, igyekszünk helyesen kezelni a Reggina elleni botlást. Biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a találkozót, mert ha a legjobb formánkat hozzuk – és vasárnap így lesz –, lehetetlen minket megállítani” – nyilatkozta Adriano Galliani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik