Ranieri posztja nincs veszélyben, mondja a „zebrák” sportigazgatója

Vágólapra másolva!
2008.10.08. 12:14
A Juventus labdarúgócsapata eddig nem szerepel jól a Serie A 2008–2009-es szezonjában. Hat forduló alatt mindössze kilenc pontot gyűjtöttek az elmúlt idényben harmadik helyen végző „zebrák”, vasárnap pedig elszenvedték első vereségüket (1–2) a Palermótól, ráadásul hazai pályán.
Prandelli és Ranieri: jövőre is ilyen kedélyes lesz a találkozásuk?
Fotó: Imago
Prandelli és Ranieri: jövőre is ilyen kedélyes lesz a találkozásuk?
Prandelli és Ranieri: jövőre is ilyen kedélyes lesz a találkozásuk?
Fotó: Imago
Prandelli és Ranieri: jövőre is ilyen kedélyes lesz a találkozásuk?

Az olasz csapat edzőjét nemcsak szakmai berkeken belül bírálják sokat, a torinói szurkolók nagy része is távozását követeli, mégpedig meglehetősen hangosan. Jean-Claude Blanc, a klub sportigazgatója a csapat hivatalos honlapján védte meg az edzőt, és támogatásáról biztosította Ranierit.

„Megértem a szurkolók elégedetlenségét, ám nem cserélünk vezetőedzőt. Ahogy korábban jeleztük, teljesen megbízunk Ranieriben, ezt 100 %-ban megerősíteni tudom most is” – mondta Blanc.

„Ranierivel, az edzői és orvosi stábbal elemeznünk kell a szituációt, és megoldást kell találni, hogy újra azt a Juventust lássuk, amelyet augusztus végén” – mondta Blanc. A Juventus nem néz könnyű hetek elébe, ugyanis a nehéz sorsolás mellett – a következő egy hónapban Alessandro Del Pieróék játszanak a Napolival, a Romával, városi rangadót vívnak a Torinóval, miközben a Bajnokok Ligájában kétszer találkoznak a Real Madriddal – rengeteg sérülés is nehezíti a helyzetét.

A Tuttosport című olasz forrás eközben arról tudósít, hogy a Juventus már felvette a kapcsolatot Cesare Prandellivel, a Fiorentina vezetőedzőjével – legalábbis a bianconerik egyik drukkere szerint. Az egyik hozzászóló a klubhoz közel álló forrásra hivatkozva, Andre 81 nicknéven azt írja az „Öreg Hölgy” egyik szurkolói fórumában, a vecchiasignora.com-on, hogy a Juventus már előszerződést kötött Prandellivel a 2009–2010-es szezonra.

Egyébként hihetetlen, de igaz: a Juventus vezetősége majd’ negyven éve nem küldött el edzőt a klubtól! Legutóbb 1969-ben az argentin Luis Carnigliát menesztették, azóta vagy az edzők jelentették be távozási szándékukat (mint Marcello Lippi, Fabio Capello vagy legutóbb Didier Deschamps esetében), vagy az aktuális edzőnek éppen lejárt a szerződése.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik