A Milan Carlo Ancelotti állásával is játszik a Genoa ellen

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 15:02
Veszélyben Carlo Ancelotti pozíciója: ha a Milan vezetőedzője nem győz csapatával a Genoa elleni bajnoki mérkőzésen, könnyen munka nélkül maradhat. Az amúgy is hullámvölgyben lévő klub vezetőinél az verte ki a biztosítékot, hogy a Kakával, Patóval, Senderosszal megerősített gárda a hét közben a svájci másodosztályú Luganótól sima vereséget szenvedett.
Carlo Ancelotti egy újabb kudarc után lehet, hogy veheti a kalapját
Fotó: Action Images (archív)
Carlo Ancelotti egy újabb kudarc után lehet, hogy veheti a kalapját
Carlo Ancelotti egy újabb kudarc után lehet, hogy veheti a kalapját
Fotó: Action Images (archív)
Carlo Ancelotti egy újabb kudarc után lehet, hogy veheti a kalapját

A héten a svájci Luganóban a helyi másodosztályú csapattal játszott edzőmérkőzést a Milan, és hatalmas meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett.

Pedig a piros-feketék olyan sztárokkal álltak fel, mint Kaká, Alexandre Pato, Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf, Massimo Ambrosini, Paolo Maldini vagy az ez alkalommal bemutatkozó Philippe Senderos.

Hiába nem volt tétje az öszszecsapásnak, a botrányos eredmény a Milan-vezetők szeme előtt azóta is piros figyelmeztetésként villog, jelezve, hogy valami nagyon nincs rendben a csapatnál.

Az előző bajnokságban elért ötödik helyezést mindenki abszolút mélypontnak tekintette, ahonnan már csak felfelé lehet elindulni. Ehhez képest az együttes a felkészülés kezdete óta lejátszott nyolc kilencvenperces mérkőzéséből hatot (!) elveszített – köztük az újonc Bologna elleni bajnoki idénynyitót –, és csak egyet nyert meg.

Ez pedig elfogadhatatlan egy olyan csapatnál, ahol a nyár folyamán többek között Ronaldinhót, Gianluca Zambrottát, Mathieu Flaminit és Andrij Sevcsnkót is szerződtették.

A La Gazzetta dello sport értesülései szerint, ha a Milan nem tudja legyőzni idegenben a Genoát, akkor Carlo Ancelottinak Adriano Galliani alelnöknél lesz jelenése, és a hírek szerint a sportvezető végleg megköszönheti a vezetőedző elmúlt hét évben végzett munkáját (2001 óta irányítja a piros-feketéket Ancelotti).

A Genoa–Milan találkozót vasárnap rendezik, míg szombaton az elmúlt szezonban második Roma és a bajnok Inter is pályára lép, és mivel az első fordulóban mindkét gárda döntetlent játszott, így most csak a győzelem lenne elfogadható számukra.

SERIE A 2. FORDULÓ

2. forduló, 2008. szeptember 13-14.
Palermo–Roma
Inter–Catania
Bologna–Atalanta
Genoa–Milan
Juventus–Udinese
Lazio–Sampdoria
Lecce–Chievo
Napoli–Fiorentina
Reggina–Torino
Siena–Cagliari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik