Iago Falque a Fabregas-féle utat járná Olaszországban

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 15:40
Mint arról hétfőn honlapunk is beszámolt, a Juventus átigazolta a Barcelona óriási tehetségnek tartott labdarúgóját, a 18 éves Iago Falquét. A fiatal játékos 2012-ig írt alá a „zebrákhoz”, és bemutatkozójából kiderült: hatalmas ambíciókkal tekint az elkövetkező négy évre.
Iago Falque a spanyol U17-es válogatott után a Juventusban is bizonyítana
Fotó: Imago
Iago Falque a spanyol U17-es válogatott után a Juventusban is bizonyítana
Iago Falque a spanyol U17-es válogatott után a Juventusban is bizonyítana
Fotó: Imago
Iago Falque a spanyol U17-es válogatott után a Juventusban is bizonyítana

Az átigazolás elsőre nagyon „hajaz” Cesc Fabregas 2003-as Arsenal általi „lecsapására”, amikor szintén az egyik legnagyobb (akkor még) ígéretnek tartott, még utánpótláskorú labdarúgót vitték el a katalán fővárosból.

Falque legfőbb erényeként gyorsaságát, cselezőkészségét és gólra törő játékát említik. A Vigóban született focista tagja volt az U17-es világbajnokságon szereplő spanyol válogatottnak, és a legutóbbi idényben a Barcelona B csapatában játszott.

Falquét egy éve már megkereste a Chelsea, a játékos azonban akkor még mindenképp Barcelonában akart maradni. Pep Guardiola viszont a hírek szerint a nyáron már nem tartott igényt a játékára (állítólag Bojan Krkic mellett nem tudna lehetőséget biztosítani számára), és újra jöttek a kérők.

A fiatal spanyol végül a Chelsea-t és a Manchester Unitedet kikosarazva a Juventust választotta. „Jó volna utánozni Fabregast, és véghezvinni azt, amit ő csinált” – mondta a szélső már Torinóban a Tuttosportnak.

„Nagyon örülök, hogy olyan múltú csapathoz érkeztem, mint a Juventus. Remélem, hogy képességeimhez mérten tudok majd játszani a csapatban. Szeretném megköszönni Claudio Ranierinek, hogy bízik bennem, remélem, képes leszek meghálálni.”

A Juventusban egyelőre a tartalékcsapatban fog szerepelni a spanyol, ám Ranieri utalást tett rá, hogyha a „nagycsapatból” valaki sérülés vagy eltiltás miatt hiányzik, beveti Falquét.

A Barcelonánál pedig úgy tűnik, bővelkednek tehetségekben, hiszen Fabregas mellett az utóbbi években fiatalon engedték el Gerard Piquét (ő azóta már visszatért), majd az idén nyáron a mexikói Giovani dos Santost is. Igaz, ott, ahol a tinédzserkorból épp kilépő Lionel Messi és Bojan Krkic viszi a prímet, nem könnyű fiatalnak lenni.

DÖNTSE EL SZEMÉLYESEN, MENNYIRE TEHETSÉGES IAGO FALQUE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik