Végül csak beadta a derekát a Bestia a „farkasoknak”

Vágólapra másolva!
2008.08.16. 09:30
Hosszas huzavonát követően csütörtök estére véglegessé vált, hogy Júlio Baptista a Romában folytatja pályafutását. A 26 éves játékos kilencmillió euró ellenében érkezett a Real Madridtól, és négyéves szerződést írt alá az előző bajnokság második helyén záró, kupagyőztes „farkasokkal”. Ha Luciano Spalletti együttese a következő két szezonban bejut a Bajnokok Ligájába, akkor a „királyi gárda” további kétmillió euróval gazdagodik.


Az Interbe szerződő Mancini távozásával a rómaiak mindenképpen szerettek volna támadót igazolni, és a Madridban csak kiegészítő emberként kezelt brazil érkezése megoldhatja gondjaikat. Júlio Baptista 2003-ban került a Sevillához, ahonnan két idény után a Realhoz távozott; azonban a spanyol fővárosban nem sikerült gyökeret eresztenie, és időközben kölcsönben Angliában, az Arsenalnál is eltöltött egy évadot.

A Bestia becenévre hallgató labdarúgó, aki állítólag négy és fél millió eurót keres majd évente, tétmeccsen az Internazionale elleni olasz Szuperkupa-meccsen mutatkozhat be augusztus 24-én. Az is biztossá vált, hogy Francesco Totti is pályára léphet a jövő heti találkozón; a fővárosiak április közepén térdsérülést szenvedő csapatkapitánya csütörtökön már nagyjából fél órát kapott a másodosztályú Frosinone elleni felkészülési találkozón.

„Jó volt újra játszani! Kicsit izgatott voltam, de egy ilyen sérülés után ez normális. Aztán ahogy múltak a percek, egyre magabiztosabbá váltam. Még érzek némi fájdalmat, de ha továbbra is ilyen ütemben gyógyulok, biztosan pályára lépek a Szuperkupa-találkozón – nyilatkozta a támadó, majd a klub új szerzeményéről is beszélt. – Baptista érkezése jelentős erősítés. Már egy hónapja hallottam, hogy szerződtetnénk, de a tárgyalások az örökkévalóságig tartottak.”

A hírek szerint a rómaiak az augusztus végi szezonkezdet előtt még egy jelentősebb igazolást terveznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik