Gennaro Gattuso a családja miatt nem igazolt a Bayern Münchenbe

Vágólapra másolva!
2008.07.14. 11:20
Az elmúlt szezon nem úgy sikerült Gennaro Gattuso számára, ahogy azt szerette volna. A Milan szereplése csalódás volt, és az olasz válogatott játékos úgy érezte, itt az ideje váltani. A német bajnok Bayern München szerette volna igazolni, és bár a felek nagyon közel álltak a megegyezéshez, Gattuso mégis a fekete-piros milánói csapatban kezdi a következő szezont. És ha már Milánóban maradt, nagy terveket szövöget…
Jövőre is a Milan mezében láthatjuk futballozni Gennaro Gattusót
Foto: Action Images
Jövőre is a Milan mezében láthatjuk futballozni Gennaro Gattusót
Jövőre is a Milan mezében láthatjuk futballozni Gennaro Gattusót
Foto: Action Images
Jövőre is a Milan mezében láthatjuk futballozni Gennaro Gattusót
A Goal4Africa-kampány miatt Münchenben tartózkodó Gattuso a sport1.de internetes oldalnak beszélt meghiúsult müncheni szerepvállalásáról. A játékos elmondta, hogy az anyagiakban már megegyezett a bajorok vezetőivel, és a Milan is hajlandó lett volna elfogadni a Bayern 18 millió eurós ajánlatát, az átigazolásból mégsem lett semmi.

Gattuso meggondolta magát, mielőtt aláírta volna a müncheni vezetők által elé tett, négy évre szóló szerződést. „Sokáig gondolkodtam, és nagyon közel álltam a váltáshoz. De a családom és a barátaim a váltás ellen voltak, rábeszéltek arra, hogy Milánóban folytassam” – indokolta döntését az olasz válogatott középpályás.

„Többször beszéltem Luca Tonival, és tudom, hogy szerette volna, ha Münchenbe igazolok. De ez érthető, hiszen Luca szeret olyan játékosokkal játszani, akiket ismer, és akikről tudja, hogy erősítést jelentenek a csapatnak” – folytatta a játékos.

„A legutóbbi szezonom nem sikerült túl fényesre, és azt gondoltam, talán véget ér a Milannál eltöltött korszakom. De ha tíz évig egy csapatban játszol, nehéz elhagynod az együttest, különösen, ha a csapatnak nem megy túlságosan jól a játék” – tette hozzá Gattuso, aki a következő szezonra nagy célokat tűzött ki maga és társai elé.

„Az UEFA-kupát még sohasem nyerte meg az együttes, ezért mindenképpen meg akarjuk szerezni, ha már lemaradtunk a BL-indulásról. Ezen kívül szerintem lassan ideje lenne az újabb bajnoki címnek is, hiszen már négy év telt el legutóbbi diadalunk óta. A scudetto visszahódítása az elsődleges feladatunk a következő idényben.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik