Ricardo Quaresma is az Internazionaléban köthet ki

Vágólapra másolva!
2008.05.27. 22:23
A portugál sportnapilap az O Jogo információi szerint az Internazionale közel áll ahhoz, hogy leigazolja Ricardo Quaresmát, az FC Porto szélsőjátékosát. Quaresma kivásárlási ára 40 millió euró, de a „kérőnek” ez nem jelenthet akadályt.
Ricardo Quaresma kinőtte volna a portugál bajnokságot?
Fotó: Imago
Ricardo Quaresma kinőtte volna a portugál bajnokságot?
Ricardo Quaresma kinőtte volna a portugál bajnokságot?
Fotó: Imago
Ricardo Quaresma kinőtte volna a portugál bajnokságot?

Az O Jogo több európai nagyklub nevét is felsorolta – köztük a Real Madridét –, amelyik reális eséllyel harcol Quaresma megszerzéséért, de a milánóiak érdeklődését tartja a leginkább figyelemre méltónak.

Miközben Olaszországban az a kérdés, mikor lesz hivatalos Roberto Mancini távozása a kék-feketék kispadjáról, a portugálok inkább az érkezőkre összpontosítanak. Az O Jogo szerint José Mourinho is közel van a tűzhöz, azaz ha Mancini távozik Milánóból (amit, ugye, év közben egyszer már bejelentett, aztán visszavont...), akkor Mourinho érkezhet.

Mourinho pedig előszeretettel foglalkoztatja honfitársait és bízik is bennük (a Chelsea-hez is Mourinhóval érkezett Ricardo Carvalho és Paulo Ferreira). Quaresma pedig tökéletesen alkalmas játékos arra a feladatra, hogy frissítsen az Inter támadójátékán.

Az O Jogo szerint az Inter már előrehaladott támadásokat folytat a Portóval, akinek 40 millió euró a kivásárlási ára a „Sárkányoknál”.

Pinta da Costa, a Porto elnöke úgy nyilatkozott, hogy Quaresmát semmiképp nem adják el áron alul, ami a portugál sajtó olvasatában 30 millió euró feletti összeget jelent.

A 24 éves Quaresma – aki jelenleg a portugál válogatottal készül az Eb-re – 2004-ben került Portóba Barcelonából, ahol egy évet töltött el. Quaresma a katalánoknál nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, visszatérve Portugáliába azonban évről évre fejlődött, és manapság az egyik legkelendőbb fiatal európai játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik