Paolo Maldini nem vonul vissza a klubvilágbajnokságot követően

Vágólapra másolva!
2007.12.07. 10:52
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában (Serie A) szereplő AC Milan csapatkapitánya, Paolo Maldini nem vonul vissza a pénteken rajtoló klubvilágbajnokságot követően. Ezt Maldini saját maga jelentette be azután, hogy a napokban a médiában felmerült: a veterán játékos a torna után felhagy a profi labdarúgással.
Paolo Maldini (jobbra) már Japánban van
Paolo Maldini (jobbra) már Japánban van
Paolo Maldini (jobbra) már Japánban van
Paolo Maldini (jobbra) már Japánban van

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
"Szerződés köt jövő júniusig a Milánhoz, és nem áll szándékomban nem kitölteni azt" - nyilatkozta Paolo Maldini az őt faggató riportereknek, miután felmerült, hogy a veterán klasszis már most, a naptári év végén, visszavonul az aktív labdarúgástól.

"Nagyon jó erőben vagyok, és csak arra koncentrálok, hogy megnyerjük a klubvilágbajnokságot" - oszlatott el minden kételyt az olasz játékos.

Maldini kategorikusan cáfolta, hogy a japán túra lenne karrierjének utolsó állomása, és hogy egy érzelmekkel fűtött mérkőzés-sorozattal zárná le sikerekben gazdag pályafutását.

A híradások arra is kitérnek, hogy bizony a Milan-legenda 22 éves pályafutása során átélt hatalmas csalódásokat is. Maldini 1993-ban, 1994-ben és 2003-ban is vesztes oldalon állt az európai és dél-amerikai bajnokok mérkőzésén, a Világkupán. Emellett a védő a 2002-es világbajnokságon drámai csatában, Ahn Jung-Hwan hosszabbitásban szerzett gólja miatt, búcsúzott az olasz válogatottal a nyolcaddöntőben.

"Nem szeretek visszagondolni azokra a mérkőzésekre" - értékelte a múltat Maldini. - "Ez a klubvilágbajnokság egy hatalmas torna, ami különösen fontos a Milan számára. Remélem, itt képes leszek azokat a csalódásokat pozitív irányba terelni"

A Milan egyébként már megérkezett Japánba, pályára azonban csak jövő csütörtökön lép. Addig a "kicsik" eldöntik, hogy melyikük játsszon az elődöntőben a Boca Juniors, valamint az AC Milan együttesével. A torna a Sepahan Isfahan (iráni)-Waitakere United (új-zélandi) mérkőzéssel pénteken 11 óra 45 perckor veszi kezdetét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik