Beismerte tettét a gyilkosság vádlottja

Vágólapra másolva!
2007.02.08. 20:36
Beismerő vallomást tett az a tizenhét éves szurkoló, aki ellen az olasz államügyészség indított nyomozást, miután őt gyanúsították a múlt pénteki Catania-Palermo bajnoki labdarúgó-mérkőzés után kitört rendbontások során elhunyt rendőr meggyilkolásával.
Az emlékezés virágai másnap a tragédia helyszínén
Reuters
Az emlékezés virágai másnap a tragédia helyszínén
Az emlékezés virágai másnap a tragédia helyszínén
Reuters
Az emlékezés virágai másnap a tragédia helyszínén
Az olasz rendőrség videofelvételek alapján azonosította a fiatalkorú elkövetőt, aki a cataniai stadion északi kanyarjának mellékhelyiségéből kiszakított mosdókagylóval az utcai összetűzések(!) során megdobta a később elhunyt rendőrt, Filippo Racitit.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy kihallgatták azt a tizenhét éves fiatalt, akit a halált okozó sérüléssel gyanúsítanak és aki már két napja, kedd óta börtönben van.

Hétfőn derült ki a boncolás eredménye, amely megállapította, hogy egy súlyos tárgy okozta a halálos sérülést. Amikor az első jelentésekben a halált kiváltó okként szereplő petárda felrobbant mellette, a rendőr már sebesült volt.

A a 38 éves Filippo Raciti sérülései oylan súlyosnak bizonyultak, hogy orvosok már nem tudtak rajta segíteni: a rendőrt feleségén kívül két gyermeke is gyászolja.

A gyanúsított fiú nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen egy ultracsoport tagjaként korábban már a látókörükbe került. A rendőrség egyelőre többet nem árult el a fiatal elkövetőről.

Az olasz rendőrség szerda esti tájékoztatása szerint már negyven személyt, köztük tizenhat fiatalkorút vettek őrizetbe az ügy kapcsán.


Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta azoknak az első osztályú stadionoknak a nevét, amelyek megfelelnek a biztonsági előírásoknak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik