Inzaghi: Jó érzés, hogy végre a saját kezünkben van a sorsunk

Vágólapra másolva!
2008.05.05. 16:11
A vasárnapi rangadón begyűjtött három ponttal feljött a negyedik helyre a Milan az olasz pontvadászatban, ami már Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyezés. A találkozóról, és a bajnokságból még hátralevő két fordulóról nyilatkoztak az együttes vezetői, és több játékos is az Inter elleni meccs után.
Kaká (balra) és Inzaghi és remekül játszott a vasárnapi rangadón
Fotó: Action Images
Kaká (balra) és Inzaghi és remekül játszott a vasárnapi rangadón
Kaká (balra) és Inzaghi és remekül játszott a vasárnapi rangadón
Fotó: Action Images
Kaká (balra) és Inzaghi és remekül játszott a vasárnapi rangadón

„Nagyszerű formában játszottunk a derbin. Csak így, a képességeink maximális kiaknázásával nyerhettük meg a mérkőzést. A mérkőzés utolsó tíz percében izgatottabb voltam és jobban elfáradtam, mint a választási időszak hósszú hónapjai alatt.” – számolt be a meccsel kapcsolatos élményeiről Silvio Berlusconi, Olaszország ismételten megválasztott miniszterelnöke.

„A következő két forduló mérkőzéseire kell koncentrálnunk, most már a saját kezünkben van a sorsunk. Nyugodtan kell maradnunk, nem szabad tudomást vennünk a csapatot indokolatlanul körülvevő felhajtásról.”– vette át a szót Adriano Galliani, a Milan elnöke.

Carlo Ancelotti, a klub vezetőedzője a találkozón nyújtott teljesítményt értékelte.

„Egy órán keresztül káprázatosan játszottunk, a számításaink szerint alakult a találkozó – nyilatkozta Ancelotti. – Amikor azonban visszavettünk a tempóból, rögtön feljavult az Inter játéka. A győzelemhez a legjobbunkat kellett nyújtanunk.”

Zárásként a szakvezető hozzátette, hogy a hátralevő két fordulóban is olyan hozzáállást vár csapatától, mint amit az Inter ellen tanúsítottak játékosai.

A futballisták közül is többen megszólaltak.

„Óriási meccs volt! – nyilatkozta újságíróknak a csapata második gólját szerző Kaká. – Az első játékrészben mi domináltunk, a másodikban sajnos kiengedtünk kissé, de szerencsére meg tudtuk őrizni az előnyünket. Igazán különleges vasárnap volt ez a számunkra”.

Természetesen az első gól szerzője, a mostanság bombaformában játszó Filippo Inzaghi is megszólalt a meccs után.

„Nagyon örülök. Remek időszak ez a csapatnak, és számomra is. Azt hiszem, a teljesítményünkkel végre nézőinket is sikerült kiszolgálni. Jó érzés, hogy végre a saját kezünkben van végre a sorsunk” – mondta a csatár.

A Milan most vasárnap a Napoli ellen, majd egy héttel később az Udinese ellen játszik. Ha mindkét találkozót megnyeri, a Fiorentina eredményeitől függetlenül, jövőre biztosan indulhat a Bajnokok Ligájában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik