Ronaldo már a Milannal edzett

Vágólapra másolva!
2007.01.29. 17:17
Lassan a végkifejletéhez érkezik a brazil aranylabdás, Ronaldo AC Milanhoz történő szerződése: a Real Madridtól érkező támadó már edzett is a piros-feketékkel, az első benyomásokról nyilatkozott a milánói klub vezetőedzője, Carlo Ancelotti az olasz RAI rádióadónak. "A személyes benyomásom Ronaldóról az első közös, igaz rövid gyakorlást követően – kezdte mondandóját Ancelotti -, hogy egy szerény, tartózkodó sráccal lesz dolgom."
Ancelotti szerint Ronaldo az aktív labdarúgók egyik legnagyobbja, egy igazi bajnok
Ancelotti szerint Ronaldo az aktív labdarúgók egyik legnagyobbja, egy igazi bajnok
Ancelotti szerint Ronaldo az aktív labdarúgók egyik legnagyobbja, egy igazi bajnok
Ancelotti szerint Ronaldo az aktív labdarúgók egyik legnagyobbja, egy igazi bajnok

Ronaldo már Milánóban nézte meg a csapat múlt heti kupameccsét
Ronaldo már Milánóban nézte meg a csapat múlt heti kupameccsét
A brazilról eddig is köztudott volt, hogy hiába áll mögötte máris páratlan, eredményekben gazdag pályafutás, mentes mindenfajta sztárallűrtől, amely pedig az ő szintjén szinte már a futballisták természetes velejárója.

Ancelotti kitért arra is, szerinte miért nem tud folyamatosan képességeinek megfelelően teljesíteni a brazil támadó az elmúlt hónapokban.

"Egyáltalán nem látom, hogy gondjai lennének a súlyával, mint ahogyan arról sokan nyilatkoztak és írtak. És motivációs problémákat sem látok rajta. Azt viszont már sokkal inkább érzem rajta, hogy jelen pillanatban nincs megfelelő önbizalma.

Kiszorult a Real Madrid kezdőcsapatából, nem érzi a klubvezetők, a szakmai vezetők és a szurkolók feltétlen bizalmát, márpedig ennek esetében ilyen következményei vannak.

Ő azonban ettől függetlenül az aktív labdarúgók egyik legnagyobbja, egy igazi bajnok. Az elmúlt öt évben a Real Madriddal mindent elért, a spanyol klubban ez idő alatt száz gól fölött termelt, nem hiszem, hogy ezt bárki utána csinálta volna. Valamit nagyon tud ez a fiú!"

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ronaldo Milánóba történő szerződtetésének lehetősége nem dobott fel mindenkit egyértelműen, például a csapatnak korábban sok szolgálatot tett Filippo Inzaghi sem hagyta kommentár nélkül az érkezését. A gólerős, megalkuvást nem tűrő, az idén már 34. évét taposó olasz csatár stabil helye a kezdőben egyre inkább megkérdőjeleződik.

Már a jövőre gondolva nyáron a 27 éves brazil Oliveira érkezett Sevillából, míg 2005 nyarán az egyik legtehetségesebbnek tartott olasz csatárt, Gilardinót igazolták le a Parmától. Amennyiben ehhez hozzávesszük, hogy alapfelállásuk szerint gyakran játszanak egycsatáros játékot, az öltözői feszültségekről szóló híreket Ancelotti sem kerülhette meg.

"Ha a keretben versenyhelyzet van, minden poszton kiváló játékosok harcolnak egymással a kezdőbe kerülésért, márpedig ebből az edző csak profitálhat. Aki Inzaghit ismeri, tudja, hogy egy kicsit morgolódós típus, de ez is az egyéniségének része, amely megalkuvást nem tűrően küzd a pályán. Nem lesz ebből probléma, biztos vagyok benne, hogy két ilyen klasszis remekül tud majd együtt dolgozni."

Hétfőn nem dőlt el Ronaldo sorsa

Nem sikerült megállapodnia egymással a Real Madrid és az AC Milan képviselőjének a nemzetközi szövetség által háromszor is az év labdarúgójának választott Ronaldo átigazolásának ügyében, így a tárgyalások tovább folytatódnak.

Adriano Galliani, a milánói klub alelnöke elmondta, hogy egyelőre a két csapat vezetőségének nem sikerült megegyeznie, ugyanis a Milan hét millió eurót ajánlott, de a madridiak nyolcat kérnek a brazil aranylabdásért.

A klubok elöljárói így holnap folytatják a tárgyalást. Azonban már nem csak a Ronaldo-ügy került szóba, hanem az is, hogy az olaszok a brazil Oliveirát adnák cserébe Antonio Cassanóért.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik