Mike Tysonra újabb mérkőzés vár? (Fotó: AFP)

 

Holyfield azután jelentkezett be – adta hírül az MMA Fighting portál –, hogy Tyson a múlt hét végén ismét szorítóba lépett, és bemutató mérkőzésen döntetlenre végzett az 51 éves, szintén volt világbajnok Roy Jones Jr.-ral.

„Nincs több kifogás. Ennek a harcnak az örökségünkért kell zajlania. Mike, azt mondtad, készen állsz, hogy megküzdj velem. Írd alá a szerződést és lépj be a ringbe, a világ vár, én készen állok” – idézte Holyfield szavait a honlap.

A korábbi klasszis bokszoló május végén Instagram-oldalára feltöltött videofilmmel is igazolni kívánta, hogy komolyan gondolja visszatérését a ringbe, és leszögezte, hogy elszántan készül bokszkarrierje felújítására. Pályafutásuk delén ő és Tyson kétszer találkoztak a szorítóban, mind a kétszer vb-címért csaptak össze. 1996-ban Holyfield kiütéssel nyert, az 1997-es mérkőzésükön pedig leléptették Tysont, mivel a csata hevében riválisa fülébe harapott.

Holyfield profiként 44 mérkőzést nyert meg, benne 29-et kiütéssel, s két döntetlen mellett tízszer maradt alul. Tyson – akinek Jones elleni meccsét nem számítják bele hivatásos mérlegébe – 50 győzelmet aratott (44-et KO-val), s hatszor szenvedett vereséget.