Káosz: ellenfelével együtt kizúgott a ringből a népszerű olimpiai ezüstérmes, kerekesszékben távozott, aztán... – videó

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.10.13. 12:06
Az esés utáni pillanatok... (Fotó: Getty Images)
Szombat este Rijádban rendeztek nívós bokszgálát, aminek főmeccséről már beszámoltunk (Artur Beterbiev pontozással nyert Dmitrij Bivol ellen), de előtte is volt egy összecsapás, amely sokáig emlékezetes marad.

 

A Tokióban olimpiai ezüstérmet szerző, utána profinak álló Ben Whittaker hatalmas népszerűségnek örvend a közösségi médiában, köszönhető egyedi bokszstílusának, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy táncszerű mozgással, sokszor látványosan flegmán, szórakoztatóan védekezik, hátrál ki ellenfelei ütéseiből. Nos, ezúttal a Beterbiev–Bivol meccs előzenekara volt a 23–6-os mérleggel rendelkező Liam Cameron ellen.  

Artur Beterbiev v Dimitry Bivol: Riyadh Season - IV Crown Showdown
Ben Whittaker (balra) esélyesebb volt, de Liam Cameronon ez nem látszott (Fotók: Getty Images)

A meccs esélyese magasan a még veretlen Whittaker volt, de a kezdetektől látszott, hogy nem lesz ez sima, sőt. Aztán jött, amire nem igazán lehetett felkészüli: az ötödik menet végén összeölelkezve estek ki mindketten a ringből. Cameron felállt, Whittaker azonban nem tudta folytatni, a ringet és környékét kerekesszékben hagyta el, az eredményhirdetésnél sem volt jelen.

Mivel dönteni a kellett, a bírák a tízmenetes meccs felét pontozták, Cameron pedig egészen biztos volt győzelmében, már a kezét is magasba emelte, amikor jött a sokk: valaki döntetlent látott, ketten pedig 58–57-t, ellentétes irányba, így a mérkőzés döntetlennel ért véget. 

ÖKÖLVÍVÁS (RIJÁD) 
Ben Whittaker–Liam Cameron – döntetlen 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik