Olekszandr Uszikot megbilincselték a krakkói reptéren – videó

K. B./MTIK. B./MTI
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 10:07
Joe Joyce v Derek Chisora - The O2
Olekszandr Uszik szerint félreértés történt a krakkói reptéren (Fotó: Getty Images, archív)
Lengyelországban rövid időre őrizetbe vették Olekszandr Uszik vitathatatlan nehézsúlyú bokszvilágbajnokot, aki decemberben ismét ringbe lép Tyson Fury ellen.

Az ukrán bokszoló Krakkóból utazott volna Spanyolországba – mivel az ESPN szerint Valenciában készül a brit klasszis elleni visszavágóra –, ám őt és edzőjét, Szergej Lapint nem engedték fel a repülőre, mivel a légitársaság illetékesei szerint nem voltak utazásra alkalmas állapotban. A 37 éves bokszoló felesége is ott volt az esetnél, és videót töltött fel az X-re, amikor férjét bilincsben vitték el – ezt természetesen több portál is átvette.

„Félreértés történt, de hamar megoldódott” – írta Uszik az X-en, majd sajtóhírek szerint azt állította, hogy csupán a 14 órás utazástól fáradtak el, mivel csaknem 900 kilométert tettek meg autóval Kijev és Krakkó között. 

Uszik továbbá megköszönte az ukrán diplomaták segítségét, valamint azt is kiemelte, becsüli, hogy a lengyel rendőrség tette a kötelességét. Uszik májusban Rijádban megosztott pontozással legyőzte Furyt címegyesítő meccsen és ezzel abszolút nehézsúlyú világbajnok lett. A visszavágót pedig december 21-én rendezik, ugyancsak Rijádban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik