Ökölvívás: Fehér Koppány kiesett, két magyar férfi indul Párizsban

Vágólapra másolva!
2024.05.30. 12:50
Kiesett Fehér Koppány (Fotó: Magyar Ökölvívó-szakszövetség)
A 92 kilogrammos súlycsoportban szereplő Fehér Koppány a legjobb 32 között kikapott és kiesett csütörtökön az ökölvívók utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenyén. Ezzel eldőlt, hogy két férfi bokszoló képviseli Magyarországot a párizsi játékokon.

A férfiaknál három magyar indult a thaiföldi viadalon, melyen korábban Veres Roland (57 kg) és az áprilisi Európa-bajnokságon ezüstérmes Bernáth Attila (51 kg) is rögtön az első mérkőzésén vereséget szenvedett és búcsúzott.

Veres múlt pénteken a 64, Bernáth szombaton a 32 közé jutásért lépett kötelek közé, Fehér Koppánynak ugyanakkor egészen csütörtökig várnia kellett a bemutatkozásra, mivel csak a 32 között kezdett.

A magyar nehézsúlyú a nyolcaddöntőért az ugandai Regarn Simbwával csapott össze és a magyar szövetség Facebook-oldala szerint egyhangú pontozással kikapott fél fejjel magasabb, rendkívül atletikus riválisától.

A magyar férfiak számára ezzel lezárult az olimpiai kvalifikációs sorozat, melynek első állomásán, a tavalyi Európai Játékokon Kovács Richárd (63.5 kg), a másodikon, idén Olaszországban Akilov Pilip (80 kg) szerzett kvótát.

Bangkokban még két női öklöző, Lakotár Hanna (54 kg) és Szűcs Szabina (57 kg) van versenyben, közülük csütörtökön utóbbi lép ringbe a nyolcaddöntőbe kerülésért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik