Ökölvívás: Bacskai Balázs profi Európa-bajnoki címmel zárta le pályafutását

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 22:23
Bacskai Balázs technikai KO-val diadalmaskodott (Fotó: Árvai Károly)
Bacskai Balázs remek győzelemmel zárta le pályafutását pénteken a Vasas Jégcentrumában, ahol dán rivális elleni sikerrel elhódította a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú Európa-bajnoki címét.

A 36 éves öklöző hosszú, 29 évet felölelő karriert készült lezárni a péntek esti budapesti profi gálán, melynek utolsó mérkőzésén, az esemény csúcspontjaként szólították ringbe a dán Kim Poulsen ellen.

Bacskai veretlen profi mérleggel (17 mérkőzés/17 győzelem) várta a tíz menetre tervezett összecsapást, annak egyértelmű esélyeseként, még úgy is, hogy igazán komoly meccse már két év nem volt, és dán ellenfelének mérlege is kifejezetten jónak mondható, mivel eddig 32 győzelmet és hat vereséget számlált.

A meccs első menete nagyon óvatos bokszot hozott. A dán érezhetően tartott a magyartól, aki nem akarta őt lerohanni, inkább nyugodtan terelgette és egy-két kósza ütést indított.

Bacskai a második menetben az előzőnél lényegesen nagyobb iramot ment, sokkal többször ütött, s ugyan riválisa nagyon zártan és masszívan védekezett, néhány ütése így is talált. Majd fél perccel a gongszó előtt a magyar klasszis egy gyönyörű bal horoggal megrendítette Poulsent, akire számolni kellett, és láthatóan nagyon rossz állapotban volt, de kibírta a menetet.

 

A tapasztalt magyar öklöző a második szakasz hajrájában nem akarta „kivégezni” ellenfelét, a harmadik elején viszont egyértelműen az volt a célja, hogy lezárja az összecsapást, amit alig egy perc alatt meg is tett. Bacskai gyönyörű kombinációkkal testre és fejre is dolgozott, folyamatosan ütötte ellenfelét, aki a kötélnél térdre rogyott és az újabb számolás után jelezte, hogy nem tudja folytatni a küzdelmet.

Bacskai Balázs így technikai KO-val diadalmaskodott, a WBO Eb-övét pedig az amerikai bokszlegendától, Evander Holyfieldtől vehette át.

Bacskai a profik között korábban a WBO interkontinentális és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nemzetközi bajnoki címét is birtokolta, míg amatőrként junior világbajnoki és felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik