Az ökölvívó Veres Roland nem lesz ott Párizsban

Vágólapra másolva!
2024.05.24. 10:49
null
Veres Roland (pirosban) lemaradt az olimpiáról (Fotó: Török Attila, archív)
Veres Roland számára már az első napon véget ért az ökölvívók utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenye, mivel az 57 kg első fordulójában kikapott az uruguayi Lucas Fernández Garcíától.

A thaiföldi viadalon a 2022-ben Európa-bajnoki bronzérmes, tavaly Európai Játékok-negyeddöntős korábbi kick-box világbajnok – a magyar szövetség Facebook-oldalának bejegyzése szerint – remekül kezdte a Lucas Fernández García elleni meccset. Az első menetben számoltatott is riválisára, ennek ellenére az ötből csupán négy pontozónál nyerte meg a menetet. A folytatásban a dél-amerikai bokszoló feljavult és a második szakaszban kiegyenlített küzdelem zajlott a ringben, ami a pontozáson is meglátszott, mivel három bíró az uruguayit, kettő pedig a magyart látta jobbnak.

A harmadik három percben aztán egyértelműen Fernández García volt a jobb, Veres Roland nem tudta betartani a taktikai utasításokat és 3–2-es megosztott pontozással elbukta a meccset, ezzel pedig a párizsi szereplés lehetőségét is.

Bangkokban még hat magyar lép ringbe. Közülük szombaton az áprilisi Európa-bajnokságon ezüstérmes Bernáth Attila (51 kg) lesz érdekelt, aki a legjobb 64 között a ghánai Theophilu Alloteyjel mérkőzik meg közép-európai idő szerint 12.45 körül.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik