Joshua ellen fogom aratni az eddigi legnagyobb győzelmemet – Ngannou a rijádi csata előtt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 10:47
Anthony Joshua pénteken csap össze Francis Ngannouval (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, pénteken tízmenetes nehézsúlyú bokszmeccsen csap össze a súlycsoport korábbi kétszeres világbajnoka, Anthony Joshua, illetve a UFC korábbi nehézsúlyú bajnoka, az MMA-ról bokszra váltó Francis Ngannou. A rijádi összecsapás előtt mindkét bunyós sajtótájékoztatót tartott.

„Nem fogok egyetlen lehetőséget sem kihasználatlanul hagyni, ha esély kínálkozik rá, akkor padlóra fogom küldeni – fogalmazott Ngannou.Joshua hibátlanul bokszolt decemberben Otto Wallin ellen, nagyszerű teljesítményt nyújtott. De ez semmit nem számít, mert én nem Wallin vagyok. Most egy másik ellenfél vár rá, és a küzdelem is nagyon más lesz.”

A kameruni bunyós ezután reagált Ben Davison (Joshua edzője – a szerk.) azon kritikájára, miszerint nem elég fitt egy tízmenetes összecsapáshoz, majd arról is beszélt, hogy a pénteki csata győztese a májusi Tyson Fury–Olekszandr Uszik ütközet győztesével fog megütközni a jövőben.

„Nyilván nehéz lesz tíz menetet végigcsinálni – reagált Ngannou. – Ha valaki azt mondja, hogy gond nélkül lenyom tíz menetet, az nem ember, én viszont az vagyok. Mindenki elfárad egy ilyen hosszú meccsen. Ez egy tanulási folyamat, és biztos vagyok benne, hogy sokat fogok még tanulni. (...) Joshua ellen fogom aratni az eddigi legnagyobb győzelmemet, de csak most kezdek igazán belejönni. Nagyon várom a péntek esti sikert, ám nem ez lesz a pályafutásom csúcspontja, mert még hosszú út áll előttem. Sok ilyen fontos győzelmet szeretnék átélni, így szándékomban áll, hogy visszavágjak Furynak is.”

Joshua a sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az előtte álló feladatra koncentrál, majd jelezte, alaposan felkészült ellenfeléből.

„Nem tekintek túl ezen a harcon. A stratégiámra koncentrálok, és arra, amit tennem kell. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, mert ez nagyon jó küzdelem lesz, egy igazi háború. Ngannou egyik első nagy álma az volt, hogy bokszoló legyen, erre készült, ezt pedig sokan hajlamosak elfelejteni. Tudom, mivel állok szemben és odafigyelek minden apró részletre. A sorsunk már eldőlt, a csillagokban meg van írva, hogy mi fog történni. Érzem a nyomást, de ilyen az élet, én pedig erre vállalkoztam. (...) Ez nem űrtudomány, a jobb bunyós nyeri a meccset, ez ilyen egyszerű. Nagyon várom már, hogy megmutassam, mennyire jó vagyok” – fogalmazott a brit bokszoló.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik