Férfi ökölvívás: száznégy ország indul a világbajnokságon

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 15:56
null
Umar Kremljov szerint fejlődik a sportág (Fotó: Getty Images)
Száznégy ország ökölvívói vesznek részt a májusi, taskenti férfi világbajnokságon – jelentette be a sportág nemzetközi szövetsége (IBA).

 

„Az a tény, hogy ilyen sok ország küldi el a bokszolóit Üzbegisztánba, pozitív jelzés és bizonyítéka sportágunk rohamos fejlődésének világszerte” – jelentette ki az IBA orosz elnöke, Umar Kremljov.

A közlés egy nappal azt követően hangzott el, hogy Nagy-Britannia sportági szövetsége bejelentette: a márciusi, indiai női vb bojkottja után a taskenti férfi világbajnokságra sem küld versenyzőket. A döntéssel a szigetországiak az ellen kívánnak tiltakozni, hogy az IBA eseményein immár saját zászló alatt versenyezhetnek Oroszország és Fehéroroszország ökölvívói. A két ország bokszolói már az Újdelhiben rendezett női vb-n korlátozások nélkül indulhattak, noha Nagy-Britannia és több más ország sportági szövetsége is ukrajnai háborúja miatt Oroszország és a vele szövetséges Fehéroroszország kitiltásának fenntartását pártolja.

Az ökölvívás olimpiai jövőjéért aggódó és az IBA-vezetéssel szemben álló csoportba jelenleg 17 olyan ország tartozik, amely bojkottálta az indiai női világbajnokságot. A csoport tagja Nagy-Britannia mellett Argentína, Csehország, Dánia, az Egyesült Államok, Finnország, Hollandia, Izland, Írország, Kanada, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Norvégia, Svájc, Svédország és Ukrajna.

A taskenti férfi világbajnokságot április 30. és május 14. között rendezi meg az IBA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik