Bocskai-emlékverseny: Szűcs Szabina és Virbán Gábor is ezüstérmes lett

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 16:46
null
Virbán Gábor (kékben) hatalmasat küzdött üzbég ellenfelével (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
Mindkét magyar döntős, Szűcs Szabina és Virbán Gábor is kikapott, így egyaránt ezüstéremmel zárták a debreceni 67. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékversenyt.

A férfi súlycsoportok előtt a női 57 kg két döntőse lépett ringbe az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, mivel Szűcs Szabina szereplése televíziós közvetítést, azaz a pénteki helyett szombati fellépést ért a 67. Bocskai-emlékversenyen. A vecsési lány két nagyszerű győzelem után húzhatott kesztyűt az angol Olivia Holmes ellen, de nem sikerült feltennie az i-re, azaz egész hetes produkciójára a pontot, hiszen pontozással a magas minőséget képviselő rivális bizonyult jobbnak.

A fiúknál hárman jutottak be a mieink közül a négy közé (miután két tavalyi Eb-érmesünk közül az 57 kilós Veres Rolandot némi pontozói praktika, a 63.5 kilós Kovács Richárdot pedig sérülés fosztotta meg az éremtől), közülük Akilov Filip (75 kg) nem tudott kiállni az elődöntőjére, Bernáth Attilát pedig nagy meccsen megverte a német Ibrahim Salah – ez volt a kategória valódi döntője, amint azt az üzbég Alijonov elleni aranycsatát simán megnyerő Salah szombaton bizonyította.

Így aztán egyedüliként a honvédos harmatsúlyú Virbán Gábor lépett a kötelek közé a záró napon a magyar férfiválogatott tagjai közül, és a korábbi profi világbajnok Balzsay Károly tanítványa keményen oda is tette magát az üzbég Oybek Juraev ellen. Más kérdés, hogy ez végül az 54 kg ezüstérmére volt elég, mert a ringben szinte végig Juraev akarata érvényesült – de ha Virbán mondjuk a nyári krakkói Európai Játékokon is úgy bokszol, mint Debrecenben, akkor nem reménytelen a helyzete a párizsi kvótát illetően.

Az idei Bocskai kitűnő volt, éppen olyan, mint amilyennek a magyar szövetségben megálmodták, leszámítva a hazai tornagyőzelmet. Ugyanakkor a lányok már márciusban (Újdelhi), a fiúk pedig májusban (Taskent) világbajnokságon bokszolnak, majd a nemzetközi szövetséggel kibékíthetetlen ellentétben álló NOB kvalifikációs tornájává avanzsáló Európai Játékok kerül a középpontba. Mert ez az az esztendő, amikor a párizsi részvétel reménye miatt még egy vb is háttérbe szorul egy szimpla lengyelországi verseny mögött.

67. BOCSKAI ISTVÁN-EMLÉKVERSENY, DEBRECEN
Férfiak. 48 kg:
1. Zsusszpov (kazah), 2. Amankul (kirgiz), 3. Tiskovec (ukrán) és Sariyev (azeri). 51 kg: 1. Salah (német), 2. Aliyonov (üzbég), 3. Bernáth Attila és Abdikadir (kazah). 54 kg: 1. Juraev (üzbég), 2. Virbán Gábor – döntő: p. gy. (4:1) –, 3. Kovalenko (ukrán) és Moldasev (kazah). 57 kg: 1. Temirzsanov (kazah), 2. Usturoi (belga), 3. Holmurodov (üzbég) és Sukhtet (thaiföldi).   60 kg: 1. Toltajev (kazah), 2. Zziwa (ausztrál), 3. Tagaybayev (üzbég) és Yildirim (német). 63.5 kg: 1. Harciz (ukrán), 2. Hansen (német), 3. Pidnuch (thaiföldi) és Zamorilo (ukrán). 67 kg: 1. Bekbaliov (kazah), 2. Mihalusko (ukrán), 3. Nejc (szlován) és Graside (ausztrál). 71 kg:  1. Zaharijev (kazah), 2. Schachidov (német), 3. Krotter (német) és Zsakpekov (kazah). 75 kg: 1. Takizsanov (kazah), 2. Papakin (ukrán), 3. Trofimcuk (litván) és Akilov Filip.  80 kg: 1. Hizsnjak (ukrán), 2. Habibullayev (üzbég), 3. Hickey (skót) és Boymatov (üzbég). 86 kg: 1. Adilbek (kirgiz), 2. Legenasse (belga), 3. Tolmacsov (ukrán) és McAllister (ausztrál). 92 kg: 1. Oralbaj (kazah), 2. Brown (angol), 3. Pratljacic (horvát) és Abduljabbar (német). +92 kg: 1. Putilov (német), 2. Lovcsinszkij (ukrán), 3. Ogbo (angol) és Jaazevicius (litván). Nők. 57 kg: 1. Holmes (angol), 2. Szűcs Szabina – d: p. gy. (5:0) –, 3. Baszanec (ukrán) és Rahimi (ausztrál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik