Profi boksz: Roy Jones és Margarito is ringbe lépett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.14. 12:08
Két veterán, korábbi profi világbajnok ökölvívó is ringbe lépett szombaton. A floridai Pensacolában a 47 éves amerikai Roy Jones, míg a 38 éves mexikói Antonio Margarito a hazájában lépett újra szorítóba.

Régi önmagát csak nyomokban idézve, ám minden menetet megnyerve diadalmaskodott szombat este a már nehézsúlyú Roy Jones Jr. (64–9–0, 46 KO). Ellenfele, az ugyancsak amerikai Rodney Moore (17–12–2, 7 KO) gyakorlatilag nem tanúsított semmilyen ellenállást, így Jones bemutató mérkőzéshez hasonló könnyedséggel oldotta meg az előzetesen sem sokra értékelt találkozót. A 10 menet során leütés nem történt, így mindhárom pontozó 100:90 arányban Jonest hozta ki győztesnek

Meglehetősen nehézkesen, csupán megosztott pontozással tudott győzni kisközépsúlyban a több mint négyéves kihagyást követően márciusban visszatért mexikói Antonio Margarito. Aktuális ellenfele, honfitársa, Ramón Álvarez mindent megtett azért, hogy az exvilágbajnok ne érezze jól magát a ringben és balegyeneseivel, pontos kontráival irányította a találkozó első néhány menetét.

Margarito a harmadik menettől elkezdett nyomulni és a kötelekhez terelni Álvarezt, akinek szépen lassan bedagadt a jobb szeme. A 8. etapban Margarito leütötte riválisát, amiből ugyan felállt Álvarez, de a menet végéig gyakorlatilag csak nyelte a pofonokat. Az utolsó két menetet Álvarez férfiasan meghúzta, amit Margarito szeme sínylett meg legjobban, de az acélos hajrá ellenére sem tudta legyőzni a Tijuanai Tornádót, akit 97:92, 97:92, 94:95 arányú megosztott pontozással hoztak ki győztesnek.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik