Ökölvívás: hiába állt nyerésre, törött állkapcsa miatt feladta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.24. 11:56
Törött állkapcsa miatt gyakorlatilag győztes mérkőzést volt kénytelen feladni a veterán Amir Mansour amerikai nehézsúlyú profi ökölvívó Dominic Breazeale ellen.

A tálalakozó kezdetétől Mansour akarata érvényesült, a harmadik menet elején jobbkezessel padlóra is küldte a korábbi olimpikont. Mansour megpróbálta kiütni riválisát, de az kitartott, és a menet végén egy félütéssel meg is csípte az óvatlan Mansourt.

Az ötödik felvonásban a kötelekhez szorult Breazeale kontrából ismét elkapta Mansourt, aki egyre jobban vérző szájjal mindent megpróbált, hogy kiüsse Breazeale-t. A menetet követő szünetben a ringorvos tanácsára Mansour feladta a mérkőzést, mint később kiderült, eltört az állkapcsa.

„A második menet körül úgy kaptam egy ütést, hogy a nyelvem a fogaim közé szorult és gyakorlatilag félbeharaptam. Ezt követően annyira bedagadt és annyi vért nyeltem, hogy szó szerint fuldokoltam. Kicsit be volt dugulva az orrom is, ezért nem kaptam levegőt, majd az állam is megsérült" – mondta a meccs után Mansour.

Breazeale 17 mérkőzés után továbbra is veretlen.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik