Ökölvívás: Maidana fantasztikus mérkőzésen győzte le Bronert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.15. 09:58
Szenzációs, akár az év mérkőzése díjra is esélyes összecsapást vívott egymással szombat éjszaka San Antonióban a WBA váltósúlyú világbajnok Adrien Broner és kihívója, Marcos René Maidana. Az argentin egyhangú pontozással megfosztotta övétől az amerikait.

A találkozót a várakozásoknak megfelelően a nagy verekedőként is ismert argentin kihívó kezdte agresszívabban, és Broner egyértelműen csak a találkozó középső meneteiben tudta feltartóztatni a rendületlenül rohamozó Maidanát.

Az amerikai világbajnok a második és a nyolcadik menetben is padlóra került, míg Maidanától – szintén a nyolcadik felvonásában – szándékos fejelésért pontot vont le a mérkőzésvezető.

A záró menet előtt a találkozóig veretlen, eddig három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Bronert – érezve, hogy vesztésre áll – kiütésre biztatták a segédei, ez azonban elmaradt, Maidana pedig 115:110, 116:109, 117:109 arányú egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

Nagyobb gond nélkül védte meg WBC kispehelysúlyú világbajnoki trónját a kisebb kategóriák egyik kiemelkedő bunyósa, Leo Santa Cruz. A veretlen mexikói öklöző szombat este San Antonióban a Puerto Ricó-i Cesar Seda ellen tette kockára első alkalommal augusztusban megszerzett címét, és ugyan a kihívó az ötödik menetben padlóra került, Cruz végül „mindössze” egyhangú pontozással (116:111, 115:112, 117:110) tudta begyűjteni karrierje 26. győzelmét.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik