Profi boksz: a Vipera lecsapott - Kovács Attila magyar bajnok

Vágólapra másolva!
2013.09.13. 23:20
A Ferobox Event pénteki, budapesti gáláján két magyar bajnoki címmérkőzést is rendeztek.

Cirkálósúlyban első ízben tette kockára trónját a szegedi Nagy Sándor, aki Faur Csabával mérte össze az erejét. Nagy az összecsapást visszafogottan kezdte, és a lábsérüléséből felépül címvédő ütéspontosság téren közel sem állt a helyzet magaslatán.

Az ötödik menetben aztán – szinte a semmiből – Nagy előhúzott egy kemény bombát, és testen leütötte Faurt, aki ugyan felállt a számolásból, de a vezetőbíró technikai K.O.-val leléptette a folytatásra nem sok hajlandóságot mutató kihívót. Nagy Sándor ezzel nem csak címét védte meg, de 10 mérkőzés után is makulátlan mérleggel rendelkezik, és eddig kivétel nélkül mindegyik összecsapását idő előtt rövidre tudta zárni.

A betöltetlen nagyváltósúlyú magyar bajnoki öv volt a tétje a rendezvény záró találkozójának, amelyen Kovács „Vipera" Attila és Munkácsy Lajos csapott össze. Az esélyek előbbi bunyós sikerét prognosztizálták, és bár a nyitó percekben nehezen találta a ritmust Kovács, az idő múlásával átvette az irányítást, és az 5. menet közepén padlóztatta ellenfelét. Munkácsyt a számlás után azonnal letámadta Kovács, az agresszív pedig akció sikerrel járt, és Flórián Béla mérkőzésvezető T.K.O.-val véget is vetett az összecsapásnak.

A gála korábbi programjában igazi nyíltsisakos tűzijátékkal örvendeztette meg a publikumot a félnehézsúlyú Baran Attila és Pintye Szabolcs. A négy menetes összecsapás során kemény verekedést produkált a két öklöző, és végül a két és fél éves kihagyás után visszatérő Pintye örülhetett, miután megosztott pontozással begyűjtötte karrierje 7. győzelmét.

Hat meneten keresztül gyűrte egymást Bozai Gyula és a beugró – nem mellesleg nyeretlen – Szatmári Tamás, és a sokkal inkább küzdelmes, sem mint látványos cirkálósúlyú csata előbbi bokszoló pontozásos győzelmével zárult.

Szintén korábban rendezték – amint arról már beszámoltunk – Bedák Zsolt és Kassai Ignác mérkőzését, melyen Bedák győzött T.K.O.-val.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik