Ökölvívás: a 40 éves Márquez még kicsit lassúnak érzi magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 15:02
A napokban töltötte be 40. életévét a korábban négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Juan Manuel Márquez. A mexikói legenda októberben az ötödik divízióban tör babérokra, méghozzá a korábban Manny Pacquiaót – igaz, véleményesen – legyőző Timothy Bradley ellenében, aki a WBO váltósúlyú övét birtokolja.

Márquez már elkezdte a sparring edzéseket is, és elmondása szerint kicsit érezte magán a rozsdát, de van még ideje formába lendülni:

„Nagyon kemény, nehéz meccset várok. Alaposan kitanulmányoztam Bradleyt, ennek megfelelően alakítottuk ki a felkészülésemet. Már három hónapja edzésben vagyok, a kesztyűzést viszont csak a napokban kezdtem el. Mi tagadás, elég lassúnak éreztem magam, de elég sok időm van még formába lendülni. Egy olyan stratégiával fogok kiállni, amivel ellensúlyozni tudom a sebességét. Ötös-hatos kombinációkat fogok bevinni neki, oldalra mozogva elvágom a menekülőútjait és persze meg fogom kontrázni. Ez a találkozó egy új kihívás számomra – le kell győznöm Bradleyt, és egy ötödik súlycsoportban is a trónra ülni.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik