Profi ökölvívás: Mayweather - megvan a 44. győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 07:16
null
Mayweather (szemben) végig dominált (Fotó: Reuters)
A 36 éves amerikai Floyd Mayweather jr. legyőzte a 30 esztendős szintén amerikai Robert Guerrerót a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címéért vívott mérkőzésen. A Las Vegas-i eseményen Mayweather végig dominált, végül egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

Mayweatherön (44–0–0, 26 K. O.–T. K. O.) egyáltalán nem látszott, hogy egy éve nem meccselt: 2012 májusában Miguel Cottót győzte le pontozással. Ezúttal is a pontozók hozták meg a döntést – mindhármuk szerint 117:111-re nyert a 36 éves amerikai.

Mayweather ezzel a negyvennegyedik győzelmét szerezte profi pályafutása során és továbbra is veretlen napjaink talán legjobbjának tartott bunyósa.

A beszámolók szerint Mayweather helyenként mesterien öklözött, sokszor a legszebb napjait idézte a bunyója, jobbosai rendre utat találtak Guerrero (31–2–1, 18) arcához, ami csúnyán be is vérzett az összecsapás alatt.

„Nálam negyvenhárman próbálkoztak, negyvenhárman megszívták. Ő lesz a negyvennegyedik áldozatom. Ugyanúgy elbánok vele, mint a többiekkel" – mondta még a mérkőzés előtt Mayweather. Beváltotta ígéretét...

A győztes a mérkőzés után elmondta, hogy szerette volna kiütni ellenfelét, de megsérült a jobb keze, ezért be kellett érnie a pontozásos győzelemmel. Mayweather a tervek szerint szeptemberben bokszol legközelebb, de ellenfele kiléte még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik