Ökölvívás: Khan padlót fogott, majd legyőzte Díazt

Vágólapra másolva!
2013.04.28. 07:43
null
Danny García (balra) egyhangú pontozással védte meg címét Zab Judah ellen (Fotó: Reuters)
A sheffieldi gála főmérkőzésén találkozott egymással Amir Khan és Julio Díaz. Az meccs első negyede nem hozott túl sok meglepő fordulatot, Khan szépen kontrákból építkezve gyűjtögette a meneteket. Aztán a negyedik menetben gondoskodott róla, hogy legyen izgulnivalója a szurkolóinak: egy beszedett balhorogtól a padlóra került, és a már korábban is látott rozoga lábakon vészelte át a menetet.

A következő menetekben szép fokozatosan visszajött Khan, kontrákból szépen gyűjtögette a pontokat, azonban a mérkőzés utolsó harmadában szinte az összes menetben belelépett egy-egy Díaz bombába, és többször a leütés, illetve a kiütés szélén táncolt. A végére Khan bizonytalankodásai miatt igen szorossá vált találkozót végül 114–113, 115–113, 115–112 arányú pontozással hozta a hazai versenyző, és a kérdéses álla miatt az év második felére esedékes Danny García elleni visszavágó is rendkívül érdekesnek ígérkezik.

New York, azon belül is Brooklyn volt a helyszíne a WBC/WBA kisváltósúlyú övekért zajló Danny García vs Zab Judah találkozónak. A meccs első 4 menete enyhe García-fölényben telt. Ezt követően az 5. és a 6. menetben is sikerült úgy eltalálnia a kihívót, hogy az nagyon közel került a padlózáshoz. Ez a padlózás végül a 8. menetben meg is törént egy jobbegyenestől, melytől fel is szakadt a bal szeme alatt Judah. Az összecsapás utolsó negyedére – tőle szokatlanul – nagyon beleerősített a kihívó, a 10. menet volt talán Judah legjobb menete, ekkor szinte körbepofozta ellenfelét a ringben. Az utolsó két menet is inkább a kihívóé volt, de ez is kevésnek bizonyult a trónfosztáshoz, ugyanis 115–112, 114–112 és 116–111 arányú egyhangú pontozással Danny García megvédte világbajnoki címeit.

Ötvenezer néző előtt Buenos Airesben lépett ringbe a világ legjobb középsúlyú bokszolójának tartott Sergio Martínez. Az argentin klasszis a veretlen, de ezen a szinten kipróbálatlan Martin Murray ellen védte meg WBC világbajnoki címét, ami a várakozásokkal ellentétben nem volt könnyű sétagalopp. Martínez jól kezdett és könnyedén nyerte a meneteket a rendkívül defenzív kihívóval szemben, aki a meccs közepe fele egyre bátrabb lett és a 8. menetben egy jobbossal padlóra is küldte a világbajnokot, akit nem túlzottan viselt meg az eset. Ezt követően Murraynek már csak fellángolásai maradtak és Martínez egyhangú pontozással behúzta a mérkőzést. A találkozó utáni sajtótájékoztatón az argentin bokszoló elismerte, hogy nem elégedett a teljesítményével és javítania kell néhány dolgon a jövőben.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik