Khan legyőzte az eddig veretlen Molinát

Vágólapra másolva!
2012.12.16. 11:50
null
Amir Khan (jobbra) „kivéreztette” Carlos Molinát (Fotó: Action Images)
A britek korábbi kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan végig dominálva legyőzte az eddig veretlen amerikai Carlos Molinát a Los Angelesben rendezett ökölvívógálán. A mérkőzésvezető a tizedik menet végén vetett véget az egyoldalú küzdelemnek. A Fülöp-szigeteki Nonito Donaire a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki címéért és a Bokszvilágtanács (WBC) gyémánt övéért szállt harcban Houstonban a mexikói Jorge Arce ellen, és a harmadik menetben kiütéssel győzött.

KHAN–MOLINA

Két, egymás után elszenvedett vereség után ismét győzelemnek örülhetett a korábbi kisváltósúlyú világbajnok Amir Khan. Az edzőváltáson átesett brit bunyós, akit ezúttal már Virgil Hunter készített fel, magyar idő szerint vasárnap hajnalban Los Angelesben lépett szorítóba, hogy a kemény Carlos Molina esetleges legyőzésével helyre billentse megtépázott renoméját.

A WBC betöltetlen „Silver” kisváltósúlyú címéért kiírt találkozó szerencsétlenül indult a veretlen Molina számára, akinek bőre egy ütéstől már a nyitó menetben felrepedt. A szemmel látható fizikai fölényben lévő Khan a tőle korábban megszokott stratégiával igyekezett riválisa fölé kerekedni, és sokat ütve tartotta kontroll alatt a vélhetően egy nagy ütésre apelláló Molinát.

A pontozólapokon valószínűleg vezető Khannak végül nem kellett kibokszolni a tervezett 12 menetet, ugyanis az erősen vérző Molina segédei a 10. felvonást követő szünetben a vezetőbíróval, Jack Reissel történt rövid megbeszélést követően jelezték, feladják a további küzdelmet. Khan ezzel a 2011. júliusi, Zab Judah elleni találkozó után tudott ismét győzelemmel távozni a kötélnégyszögből, míg Molina 19. profi mérkőzésén első vereségét szenvedte el.


DONAIRE–ARCE

Ha nem is sokan, de néhányan azért biztosan reménykedtek abban, hogy a népszerű és szimpatikus Jorge Arce képes lesz meglepni a kispehelysúlyú WBO világbajnok Nonito Donaire-t, végül azonban a kiváló képességű filippínó címvédő szinte kivégezte a mexikói kihívót. A szombat éjszakai houstoni mérkőzésen – amelynek a WBC „Gyémánt” címe is a tétje volt – az első perctől alárendelt szerepbe kényszerült Arce, akire már a 2. menetben számolni kellett egy fejre mért szűk jobbos következtében.

A sokkal gyorsabb és erősebb Donaire ekkor még nem tudta lezárni a találkozót, azonban a 3. felvonás záró fél percében pont került az összecsapás végére: alig 23 másodperccel a menet vége előtt a „Filippínó Villanás” padlóztatta a mexikói bunyóst, aki felállt ugyan, de szemmel láthatón nem tudta kiheverni a leütést, Donaire pedig ezt látva – gyakorlatilag a gong pillanatában – egy brutális balhoroggal újra leküldte Arcét, akire ugyan elkezdett számolni Laurence Cole mérkőzésvezető, de pár másodperc után jelezte, vége az összecsapásnak. Donaire ezzel a K.O. győzelemmel harmadízben védte meg WBO címét, míg a súlyosan kiütött 33 éves Arce – aki korábban kislég-, lég-, harmat- és kispehelysúlyban is világbajnoki, illetve ideiglenes bajnoki címeket tudott szerezni – bejelentette a visszavonulását.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik