Profi ökölvívás: Donaire legyőzte Nisiokát, Ríos nagy meccsen Alvaradót

Vágólapra másolva!
2012.10.14. 08:50
null
„Doktor” Donaire rendel Nisioka ellen (Fotók: Reuters)
Két kiválónak ígérkező mérkőzés volt a fő látványossága a kaliforniai Carsonban rendezett profi ökölvívógálának: Brandon Ríos és Mike Alvarado kisváltósúlyú WBO-címmérkőzése szenzációs csatát (és Ríos-sikert) hozott, míg a fő mérkőzésen kispehelysúlyban Nonito Donaire legyőzte Nisioka Tosiakit a WBO és az IBF övéért.

Ríos és Alvarado meccse megőrjítette a közönséget, a két, a csata előtt veretlen bokszoló összecsapásán valósággal zuhogtak az ütések. Mindkét bunyós nagyon offenzívan lépett fel, Ríos 440, Alvarado 678 ütést indított el a meccsen – Ríos csak az ötödik menetben 147-szer kísérletezett... A látványos csatát a pontosabban ütő Ríos nyerte meg, miután a hetedik menetben egy jobbosát követően Pat Russell mérkőzésvezető beszüntette a meccset.

Ríos ellopta a show-t
Ríos ellopta a show-t

„Rettentő kemény harc volt, én még bírtam volna egy kicsit. Adott rendesen az államra, de bírtam. Harcos vagyok. A bíró talán adhatott volna neki több időt, hogy összeszedje magát, mert Alvarado nagy küzdő” – így a győztes Ríos.

„Még tudtam volna folytatni, bár megrázott a találat” – elégedetlenkedett Alvarado. Mindkét bunyós (és alighanem a közönség is) szívesen vállalna visszavágót.

„Ez már brutális volt. Ellenállást kellett volna felmutatni, de Alvaro képtelennek látszott a védekezésre, és nem hagyhattam, hogy súlyos sérülés legyen a vége. Ezért vetettem véget a csatának” – indokolta döntését Russell.

A fő mérkőzés nem volt ennyire látványos, a címvédő Donaire a kilencedik menetben vetett véget Nisioka ellenállásának, sorozatban a 29. győzelmét aratva ezzel. A japán ekkor már túl volt egy leütésen (hatodik menet), és Raúl Caiz bíró a második után véget is vetett a mérkőzésnek. Nisioka 2004 márciusa – tizenhat csata – óta először maradt alul.

„Kicsit kivártam, hogy lássam, mit tud, a cél az volt, hogy kinyíljon, és így lehetőség adódjon előttem. Pontosan ez is jött. Nonito egy valódi sebészdoktor. Szét tudja szedni az ellenfelet, aztán jön a pusztítás” – nagyszájúskodott egy kicsit Donaire.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik