Kiütés nem, de jó meccs várható Oberhausenben

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2012.09.01. 20:51
null
Sturm verést ígér Geale-nek (Fotó: Action Images)
Két világszervezet bajnoka, Felix Sturm és Daniel Geale csap össze középsúlyban szombat este az oberhauseni gálán címegyesítő mérkőzésen.

Noha a súlycsoport nagy „rangadóját” szeptember 15-én vívja Sergio Martínez és Julio César Chavez jr. (a boxrec.com középsúlyú listájának első és második helyzetteje), Oberhausenben ma este címegyesítő mérkőzésen csap össze a rangsor harmadik és negyedik helyezettje, Daniel Geale (27–1–0, 15) és Felix Sturm (37–2–2, 16).

Az ausztrál Geale a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka, míg a német Sturm a Bokszvilágszövetség (WBA) vb-címvédője.

„Biztos vagyok benne, hogy egyesítem a címeket – nyilatkozta a 33 éves Sturm. – Harminc százalékkal jobb formában vagyok, mint Sebastian Zbik ellen.” Nos, a bosnyák származású német Zbiket 9 menet alatt elintézte, úgyhogy nyilatkozata nem sok jót sejtet.

A 31 esztendős Geale sem szenved önbizalomhiányban: „Belépek a ringbe, aztán nyerek” – mondta az ausztrál, aki a német Sebastian Sylvester ellen szerezte meg pontozásos győzelemmel az IBF övét 2011 májusában Németországban. Sturm – szintén pontozással – 2008-ban nyert Sylvester ellen. Sturm öt éve a WBA világbajnoka, 2007 áprilisában Javier Castillejót győzte le. Tizenkét címvédő meccsén veretlen, ebből kétszer döntetlenre végzett (Martin Murray, Randy Griffin ellen). Két vereségét Castillejótól és Oscar De La Hoyától szenvedte el. Fizikailag Sturm az erősebb valamivel, ellenfele viszont mozgékonyabb. A két bunyós előéletét tekintve valószínű, hogy végigmegy a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik