Márquez markáns győzelemre készül

Vágólapra másolva!
2012.04.14. 14:20
null
Juan Manuel Márquez és Szerhij Fedcsenko a mérlegelésen (Fotó: Action Images)
A világ egyik legrutinosabb bokszolója, Juan Manuel Márquez egy állomást iktat be a Manny Pacquiao elleni (remélt) negyedik összecsapása felé vezető úton. Vasárnap hajnalban Mexikóvárosban az ukrán Szerhij Fedcsenko lesz az ellenfele, a tét pedig a WBO kisváltósúlyú vb-öve.

Noha világbajnoki cím a tét, nem vitás, a 38 éves Juan Manuel Márquez (53–6–1, 39 K. O.–T. K. O.) a Manny Pacquiao elleni negyedik meccsére készül. A mexikói bunyós ellenfele Mexikóvárosban az ukrán Szerhij Fedcsenko (30–1–0, 13), a tét pedig a Bokszvilágszervezet (WBO) kisváltósúlyú ideiglenes világbajnoki címe. Márquez legutóbb Pacquiaóól szenvedett pontozásos vereséget, így váltósúlyban nem lett világbajnok.

Ennek ellenére korábban három kategóriában is megszerezte a vb-övet (pehely-, nagypehely-, illetve könnyűsúlyban), és a népszerűsége Mexikóban példátlan. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mexikóvárosi aréna 20 ezres nézőterét 22 ezresre bővítették.

Márquez eredetileg az argentin César René Cuenca ellen lépett volna ringbe, ám a két bunyós menedzsmentje nem tudott megegyezni az anyagiakon, az ukránok viszont nem töprengtek sokat. A mexikói 18 év után tér vissza mérkőzésen Mexikóvárosba. „Nincs nagyobb motiváció annál, mint hogy otthon bokszol az ember – hangsúlyozta Márquez. – A mexikóiak szeretik a bokszot és értenek is hozzá. Ezért se vehetem félvállról a csatát."

A tervek szerint Márquez a Fedcsenko elleni ütközetet követően július 14-én Dallasban bokszolna, s aztán következhetne a Pacquiao ellen a negyedik összecsapás – ha Pacman június 9-én győzelemmel zárja a Timothy Bradley elleni találkozóját. Márquez edzője, Nacho Beristáin szerint tanítványa tavaly novemberben a ringben nem kapott ki Pacmantől...

Erről Márquez így vélekedett: „Mindenki tudja, hogy mind a három meccsünket megnyertem, ezek után nem akarhatok mást, mint a negyedik összecsapást, de előtte még le kell győznöm az ukránt" – nyilatkozta a mexikói bokszoló.

„A szorítóban meglátják, mit tudok. Százszázalékosan felkészültem Juan Manuel ellen, sőt jobban!" – mondta a 31 esztendős ukrán.

Ha abból indulunk ki, hogy Fedcsenko februárban nyolcmenetes mérkőzésen csupán pontozással győzte le a magyar Fazekas Lászlót, akkor Márquez ellen tényleg több kell, mint száz százalék...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik