Erdei Zsolt mindennap meghal, majd újjászületik

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 16:51
Németországi felkészülése utolsó napjainál jár Erdei Zsolt profi ökölvívó, aki péntekig izzad az egyik hamburgi futballstadion „kínzókamráiban", majd elrepül az Egyesült Államokba, ahol június 4-én Byron Mitchell ellen tehet lépést egy újabb vb-címmeccs felé.

A főnixmadarakra jellemző hangulatban készül Németországban a június negyedikei, amerikai fellépésére Erdei Zsolt. Madár Hamburg egyik külvárosában, Bergedorfban tréningezik Fritz Sdunek edző, valamint Klink Zoltán erőnléti tréner felügyelete mellett.

Irány a csúcs! Klink Zoltán irányít, 
Erdei Zsolt izzad (Fotó: Imago)
Irány a csúcs! Klink Zoltán irányít, Erdei Zsolt izzad (Fotó: Imago)

„Zolinak van egy mondata, amely szerint mindennap meg kell halni, hogy másnap újjászülethessünk. Én is így érzem magam most. Fáradt vagyok, de reggelente mindig újult erővel vágok bele a munkába. Van hozzá kedvem és erőm, biztos vagyok benne, hogy folyamatosan nagyon kevesen tudnának ennyit edzeni, mint én a napokban"mondta a Byron Mitchell elleni találkozóra készülő Erdei.

A meccsnek majd összességében rekordgyanús, 20 hetes felkészüléssel nekivágó Madár korábban Ausztriában és Magyarországon is dolgozott, most pedig Hamburg második legnagyobb futballstadionjában és annak környékén kínozza magát.

„Tudom, hogy megéri, és tudom, hogy ki kell jönnie a befektetett munkának. Az erőnlétemmel nem lehet baj, különösen akkor nem, ha fejben is rendben leszek. Mert az erőnlét nem csupán fizikai dolog, nagyon sok múlik azon is, az ember fejben miként áll a feladatokhoz. Én nagyon oda akarom tenni magam Atlantic Cityben" jelentette ki.

Az már biztos, hogy Erdei szombatig dolgozik Németországban, akkor pedig elrepül az Egyesült Államokba, hogy elvégezze az utolsó simításokat „új korszaka" (értsd: új promotere, Lou DiBella égisze alatt) második ütközete előtt.

A remekül sikerült felkészülés mellett jobb kedvre derítheti, hogy amerikai promotere elintézte: az Atlantic Cityben sorra kerülő gálán külön szektora lesz a szurkolótáborának. Nem baj, ha egy teli lelátórésszel javít majd kinti eladhatóságán.

ERDEI ZSOLT FELKÉSZÜLÉSÉRŐL HOSSZABB ANYAGOT OLVASHAT A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik