Profi ökölvívás: Katsidis 3 menet alatt végzett Mitchellel az Upton Parkban

Vágólapra másolva!
2010.05.16. 12:11
Kiváló hangulatban, több mint 20 ezer néző előtt, a West Ham United labdarúgócsapatának londoni stadionjában felállított szorítóban került sor szombaton este a Michael Katsidis–Kevin Mitchell ideiglenes WBO könnyűsúlyú világbajnoki mérkőzésre.

A találkozót az agresszív, támadó stílusáról és kemény fejéről ismert ausztrál Katsidis kezdte jobban, és már a nyitó menetben tudtára adta az angol kihívónak, hogy nincs szándékában vesztesként távozni. A második három percben némileg magára talált a technikásabb Mitchell, de a 3. felvonásban váratlanul eldőlt a mérkőzés: Katsidis előbb egy kemény bombával megrogyasztotta Mitchellt, aki ahelyett, hogy fogással, vagy elmozgással próbálta volna átvészelni a kritikus pillanatokat, visszatámadott, és – felvéve az elé dobott kesztyűt – leállt verekedni.

Az ausztrál bunyós a felkínált ziccert kihasználta, és lefiniselte szédelgő riválisát, akit Dave Parris mérkőzésvezető egy perccel a menet végét jelző gong előtt léptetett le. A 29 éves Katsidis ezzel a bravúros győzelemmel első ízben védte meg tavaly szeptemberben megszerzett címét, Mitchell pedig 31 sikerrel megvívott hivatásos találkozót követően veszítette el veretlenségét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik