Ökölvívás: Varga és Bacskai elődöntős a Bocskai-emlékversenyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.11. 18:48
Két hazai bokszoló – a 60 kilós Varga Miklós és a 69 kg-os súlycsoportban szereplő Bacskai Balázs – jutott be az elődöntőbe az 54. Bocskai István ökölvívó emlékverseny negyeddöntős programjának első szakaszából.

A Debrecenben zajló viadal csütörtök délutáni fénypontja Vargának a Rachid Azzedine elleni könnyűsúlyú összecsapása volt, melyet a hajdúsámsoni Eb-bronzérmes nagy hajrával nyert meg. Vargának nem volt könnyű dolga a rutinos francia ellen, aki szerdán a kubai Yasniel Toledót verte. Az első menet után Azzedine vezetett 4:2-re, aztán Varga egyenlített, 3 másodperccel a vége előtt azonban még egypontos előnye volt a franciának. Ekkor Máté Attila tanítványa bevitt egy jobbhorgot, 9:9 lett a végeredmény, s mivel segédpontokkal Varga volt a jobb 20:17-re, ő jutott az elődöntőbe.

Nagyváltósúlyban Bacskai Balázs remekelt, főleg a második és a harmadik menetben. Az első három perc után még az izraeli Konstantin Snigor vezetett 1:0-ra – legalábbis a pontozóknál –, utána azonban ritmust váltott a Vasas junior világbajnoka, és végül 9:5-re legyőzte az orosz származású, rutinos, roppant kemény izraelit.

„Őszintén szólva, azt hittem, hogy édesapám viccel, amikor az első menet után azt mondta, hogy vesztésre állok. Azt bokszoltam, amit az utóbbi időben, keményen, férfiasan, sok ritmusváltással. Jó formában érzem magam” – mondta a 22 éves öklöző.

Harmatsúlyban az egyetlen magyar, a kecskeméti Lakatos Róbert elvérzett a kubai Marcos Forestallal szemben: edzője a második menetben bedobta a törülközőt.

A Vargához hasonlóan könnyűsúlyú Rácz Sándort sérülés miatt leléptették a fehérorosz Vazgen Szafrajanccal szemben.

BOCSKAI-EMLÉKVERSENY 
NEGYEDDÖNTŐ
54 KG
Marcos Forestal (kubai)–Lakatos Róbert – feladás a 2. menetben
60 KG
Varga Miklós–Rachid Azzedine (francia) 9:9 (20:17)
Vazgen Szafarjanc (fehérorosz)–Rácz Sándor – sérülés miatt leléptetés 3. menetben
69 KG
Bacskai Balázs (Vasas)–Konstantin Snigor (izraeli) 9:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik