Profi ökölvívás: Vitalij Klicsko igazi világbajnoki címet ajánl Valujevnek

Vágólapra másolva!
2010.01.20. 10:49
Az ukrán WBC-világbajnok az idei esztendőben is folytatná tavalyi aktivitását: Vitalij Klicsko 2009-ben háromszor védte meg nehézsúlyú címét a súlycsoport krémje ellen, de egyszer sem tudták megszorítani a lassan 39 éves bunyóst.

Klicsko első számú célpontja továbbra is David Haye, de a megbízhatatlan brit sorozatos visszalépései miatt most leginkább Nyikolaj Valujevvel mérné össze erejét. Mint beszámoltunk róla, a tárgyalások már meg is kezdődtek az orosz monstrummal.

„Sajnos Nyikolaj nem képes döntéseket hozni, Don King határoz helyette. Már az is meglepett, hogy a legutóbbi, Haye elleni szabadon választott címvédése során nem kötötték ki a visszavágó lehetőségét. Nekem van egy ajánlatom a számára: igazi világbajnoki címet ajánlok neki, lássuk, élnek-e a lehetőséggel. Ez a találkozó óriási érdeklődésre tartana számot a posztszovjet térségben" – mondta Vitalij, aki szerint Valujev promóterei elsősorban a pénzelosztás miatt vonakodnak a Klicsko elleni meccstől, ami a WBC-nél 70–30 a világbajnok javára.

„Szerintem ez fair ajánlat, meglepett, hogy Nyikolaj úgy fogad el szerződéseket, hogy el sem olvassa azokat, de a mi ajánlatunkat érdemes lenne tanulmányoznia. Megadom neki a lehetőséget, hogy két-három hónapon belül megegyezzünk."

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik