Vladimir Klicsko szerint a nehézsúly nem a „holtak” szigete

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 20:01
Az ökölvívás rajongóinak nagyrészt egybehangzó véleménye szerint a sportág királykategóriája éppen „holt szezonját” éli, nincsenek benne igazi karizmatikus egyéniségek, olyanok, akik majd egyszer csatlakozhatnának a Rocky Marciano, Jack Dempsey, Muhammad Ali, Mike Tyson képviselte legendás vonulathoz. A jelenkor nehézsúlyú divíziójának uralkodója, az ukrán Vladimir Klicsko nem osztja ezt a vélekedést.
Vladimir Klicsko Ruszlan Csagajev ellen készül
Fotó: Action Images
Vladimir Klicsko Ruszlan Csagajev ellen készül
Vladimir Klicsko Ruszlan Csagajev ellen készül
Fotó: Action Images
Vladimir Klicsko Ruszlan Csagajev ellen készül

„Vicces hallani, hogy az amerikaiak szerint a nehézsúly a holtak szigete, míg Európában teljesen máshogy állnak a kérdéshez az emberek. A súlycsoportot igazi nehézsúlyú kritikákkal illetik, de eljön a nap, amikor ez megváltozik” – kezdte nyilatkozatát az IBF és a WBO nehézsúlyú világbajnoka.

„Körülbelül 300 millióan élnek orosz ajkú területeken, akik viszont épp most találják izgalmasnak a nehézsúlyt. Minden attól függ, a világ melyik felén vizsgálod a véleményeket. Ötvenöt ellenfelemből negyvenhatot idő előtt elintéztem, ez olyan unalmas eredmény lenne? Úgy gondolom, az időzítésem javult, a nehézsúlyú ökölvívók pedig harmincas éveikben a legerősebbek” – fogalmazott Vladimir klicsko.

Emanuel Steward, az ukrán bokszoló edzője, aki korábban olyan klasszisokkal dolgozott, mint Lennox Lewis vagy Thomas Hearns, osztja tanítványa nézetét.

„Az amerikai bokszrajongók hozzászoktak, hogy az ő bunyósaik uralják a nehézsúlyt, de jött Lennox Lewis, és megváltoztatta ezt. A pályafutása vége felé pedig már az amerikaiak is el tudták fogadni őt. Azt azonban még mindig nem hajlandóak tudomásul venni az amerikaiak, hogy jelenleg az európai bunyósok uralják a királykategóriát” – mondta Steward.

„Vladimir még nem tudott igazi áttörést megvalósítani a tengerentúlon. De el fogják őt fogadni, ha látványosan kiüt majd olyan ellenfeleket, mint Chris Arreola vagy Alekszandr Povetkin” – tette hozzá a szakember.

Vladimir Klicsko legközelebb június 20-án az üzbég Ruszlan Csagajev ellen mérkőzik. A németországi gálán a magyar Vető Gábor is ringbe lép.

www.profiboksz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik