A sikeres Eb-szereplés ellenére nem marad kapitány id. Balzsay Károly

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 11:29
Biztosan új szövetségi kapitánya lesz a magyar bokszválogatottnak, mert a régi szakmai vezető, idősb Balzsay Károly a KSI-nél folytatja karrierjét.
Id. Balzsay Károly fiatal tehetségekkel foglalkozik ezután
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Id. Balzsay Károly fiatal tehetségekkel foglalkozik ezután
Id. Balzsay Károly fiatal tehetségekkel foglalkozik ezután
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Id. Balzsay Károly fiatal tehetségekkel foglalkozik ezután

ÉRTHETŐ DÖNTÉS

Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke elfogadta a kapitány lépését: „Jött egy lehetőség, és neki a jövőjét kellett néznie. Ez az érdeke, neki a nyugdíjra is kell figyelnie, ezt kapitányként nem tudta volna megtenni, így viszont közalkalmazotti státust kap. Én is így döntöttem volna, ráadásul a sikeres Európa-bajnoki szereplés megfelelő búcsúajándék volt a részéről.”
Bár a pályázatok beadásának december tizenötödikei, illetve az eredményhirdetés első körben várt január másodikai határideje még nagyon messze van, eldőlt, hogy januártól új szövetségi kapitánya lesz a magyar válogatottnak. Idősb Balzsay Károly szövetségi kapitány ugyanis nem pályázik a posztra, helyette a KSI szakmai munkájának vezetését vállalta el.

„Éppen olvasgattam a mesteredzőknek szóló lapot, egész jókat mondtam. Például akkor, amikor úgy fogalmaztam, az idei elismerés motivációt ad a további munkához. Most kiderült, hogy nem a felnőtteknél, hanem az utánpótlásnál. Örömmel megyek, gyorsan megegyeztem a KSI vezetőivel, Szabó Tamással és Hazsik Endrével. Úgy néz ki, addig maradhatok, amíg mozogni tudok, és nem kell remegnem az év végén, hogy meghosszabbítják a szerződésemet vagy sem” – mondta lapunknak idősb Balzsay Károly.

Persze adódik a kérdés, a válogatott után a KSI visszalépés-e vagy sem – a még hivatalban lévő kapitány szerint nem. „Nem izgat, nem szenvedek rangkórságban – jelentette ki. – Többeknek jóval két év után jutott eszükbe, hogy én nem sima edző vagyok, hanem kapitány. Jó lesz így, főleg mert a bokszban maradhatok.”

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK EL.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik