Michalczewski és Rocchigiani szerint Sturm nyeri a német csatát

Vágólapra másolva!
2008.11.01. 10:27
A WBA középsúlyú bokszvilágbajnoka, a német Felix Sturm címvédő mérkőzésen bokszol szombaton hivatalos kihívójával, a szintén német Sebastian Sylvesterrel. Legutóbb nyolc évvel ezelőtt harcolt egymással két német bunyós a világbajnoki övért.
A nagy öregek szerint Sturm nyeri a szombati mérkőzést
Fotó: Imago
A nagy öregek szerint Sturm nyeri a szombati mérkőzést
A nagy öregek szerint Sturm nyeri a szombati mérkőzést
Fotó: Imago
A nagy öregek szerint Sturm nyeri a szombati mérkőzést

Nyolc évvel ezelőtt, 2000 áprilisában Dariusz Michalczewski és Graciano Rocchigiani legendás mérkőzésén a Tigris győzött félnehézsúlyban a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoki övéért Hannoverben, szombaton Felix Sturm (30–2–1, 13 K. O.–T. K. O.) és honfitársa, Sebastian Sylvester (29–2–0, 14) lép a kötelek közé Oberhausenben a Bokszvilágszövetség (WBA) trónjáért. Az összecsapást telt ház, csaknem 9000 néző előtt rendezik.

A kihívó úgy nyert jogot a találkozóra, hogy idén áprilisban a spanyol Javier Castillejót győzte le K. O.-val a 12. menetben. A szervezet jelenlegi világbajnoka, Sturm 2006-ban éppen Castillejo ellen vesztette el a világbajnoki címét, majd a visszavágón visszaszerezte. „Ellenfelem tisztán nyert a spanyol ellen, ezt elismerem, de egy bajnoknak bátorságra, szívre és hideg fejre van szüksége, nem pedig nagy szájra” – utalt a címvédő ellenfele és csapata kijelentéseire. Sylvester ugyanis annyit mondott, képtelenség, hogy Sturm 12 meneten keresztül el tud menekülni előle…

Az összecsapás lehetséges kimeneteléről nyilatkozott a nyolc évvel ezelőtti német csata mindkét résztvevője. Michalczewski és Rocchigiani is az Universum ökölvívóját, Sturmot tartja esélyesebbnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik