Arthur király életében először Amerikában, Hollywoodban bokszol

Vágólapra másolva!
2008.06.21. 10:19
Arthur Abraham, a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) középsúlyú bajnoka magyar idő szerint vasárnap hajnalban Hollywoodban a Puerto-Ricó-i Edison Miranda ellen lép a ringbe. Az összecsapást a középsúly súlyhatára felett rendezik.
Abraham első amerikai meccsére készül
Fotó: Action Images
Abraham első amerikai meccsére készül
Abraham első amerikai meccsére készül
Fotó: Action Images
Abraham első amerikai meccsére készül

Noha nem címmérkőzésről van szó, magyar idő szerint vasárnap hajnalban Hollywoodon a világ szeme, pontosabban azoké, akik parádés bunyót remélnek.

Az örmény származású német, Abraham (26–0–0, 21 K. O.– T. K. O.) életében először bokszol Amerikában, Mirandával (30–2–0, 26) viszont nem először, mert 2006-ban Németországban drámai csatában pontozással legyőzte.

Történt, hogy a Puerto-Ricó-i eltörte Abraham állkapcsát, de a címvédő állta a sarat, s győzött.

Noha nem tét a boxrec.com középsúlyú listáján 3. Abraham IBF-öve, mégis számára nagyobb a kockázat, mert talán furcsa, de ő veszíthet többet. Elsősorban veretlenségét, mert a nagy ütőerejű Miranda ellen nem lehet biztosra menni.

Ráadásul, ha veszítene, a boxrec.com nagyközépsúlyú ranglistáján 10. Miranda újra előkelő helyre kerülhet a kihívásra esélyesek listáján. Az sem feltétlenül neki kedvez, hogy a kategória súlyhatára felett mérlegeltek be, úgymond szabadsúlyban, mert a 27 esztendős Miranda stábja nem volt hajlandó a túlzott fogyasztással gyengíteni a bokszolót. „Akartam bunyózni ellene, ezért vállaltam be a limit fölött a meccset.

Kicsit nehezebb lesz, Mirandának ez nem jelent nagyobb előnyt, s nekem sem kellett figyelnem a súlyomra” – kommentálta a helyzetet a veretlen világbajnok. S hogy mégis ad visszavágót legyőzöttjének? A 28 éves Abraham, s klubja, a Sauerland szeme előtt egy cél lebeg: betörni az amerikai piacra.

Stílusa miatt minden esélye megvan rá: ha csupán sportszakmai szempontokat veszünk figyelembe, akkor az év végén egy Kelly Pavlik–Abraham találkozónak kellene következni, a győztes egyesítené a világbajnoki címeket. De a profi bokszban nem elsősorban szakmai szempontok döntenek…

Miranda a súlytöbbletből önbizalmat is merít: „Abraham élete legnagyobb hibáját követte el. Amikor eltörtem az állát, alig tudtam hozni a súlyomat. Az én igazi kategóriám már a nagyközépsúly. Meg lennék lepve, ha öt menetnél tovább bírná. Abraham két évig megváratott a visszavágóval, a kötelek között visszafizetek a várakozás minden percéért.”

A sajtótájékoztatón megígérte, ismét eltöri Abraham állkapcsát, mire Arthur király megjegyezte: „Nekem nincs nagy szám, de erősek az ökleim.”

Miranda Abraham mellett csupán Kelly Pavliktól kapott ki középsúlyban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik